GÜNDEM

Projelere Onay Geldi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Elazığ İl Koordinatörlüğü tarafından 12 milyon lira tutarındaki 3 projenin sözleşmesi düzenlenen programla imzalandı.

TKDK Toplantı salonunda düzenlenen programa İl Koordinatör Vekili İbrahim Sertaç Yılmaz, Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat ve yatırımcı firmaların temsilcileri katıldı.

Sözleşmelerle ilgili açıklamalarda bulunan İl Koordinatör Vekili Yılmaz, 12 Haziran 2017 tarihinde ilana çıkılan Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlemesi ve Pazarlanması Tedbiri kapsamında 3 adet projenin sözleşmesini imzalanacağını belirterek, bu projelerle ilgili detaylı bilgi sundu.

“İLİMİZE OLDUKÇA YÜKSEK TUTARDA BİR YATIRIM TUTARI GELECEK”

Yılmaz yaptığı konuşmada, “Toplanmamızın sebebi 12 Haziran 2017 tarihinde ilanına çıktığımız Tarım ve Balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması tedbiri kapsamında 3 adet projeyle sözleşme imzalamamızdır. Bu 3 sözleşme neticesinde ilimize oldukça yüksek tutarda bir yatırım tutarı gelecek. Bunun yüzde 50’sini hibe olarak karşılayacağız. Bu yatırımlardan 2 tanesi hayvancılık organize sanayi bölgesinde yapılacak ve kırmızı et parçalama işleme tesisine yönelik yatırımlar olacak. Bunların neticesinde yaklaşık 7 milyon liralık bir yatırım ilimize kazandırmış olacağız. Bunun yüzde 50 hibesini TKDK olarak biz karşılayacağız. Diğer yatırımımız Baskil ilçesine yapılacak olan soğuk ahav deposu işleme, paketleme ve depolama tesisi yatırımı. Bu yatırım neticesinde ilçemizde üretilen kayısı, , elma, armut, kiraz, üzüm gibi ürünlerin saklanması, depolanması, soğuk hava deposunda muhafaza edilmesine yönelik bir yatırım olacak. Bu yatırımla ilçemize yaklaşık 4 milyon 800 bin lira civarında bir yatırım kazandırmış olacağız. Bunun yaklaşık 2 milyon 400 bin lirasını hibe şeklinde TKDK olarak biz karşılayacağız. Bu yatırım neticesinde kayısı mevsiminde toplanacak. Soğuk hava deposunda muhafaza edilecek. Büyüklüklerine göre tasnif edilecek. Yıkanacak. Soğuk hava deposunda muhafaza edilerek ürünün özellikle kış aylarında yurt içinde ve yurt dışında ihracatı sağlanacak” dedi.

Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat da yatırımların Baskil ilçesine hayırlı olmasını temenni ederek, özverili çalışmalarından dolayı kurum personeline teşekkür etti.

“BASKİL BU YIL BÖLGEMİZDE EN GÜZEL YATIRIMI ALACAK”

Başkan Akmurat konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Baskil’imiz sadece TKDK kapsamında bir soğuk hava deposu yatırımı almıyor. Burada daha önce bu yıl belki bölgemizde Baskil en güzel yatırımı alacak. Çünkü TKDK tarafından Baskil için 4 yatırım mevcut. Baskil’imizde Karakaş köyümüzde Kanatlı hayvan ve yetiştiriciliği, Baskil’imizde Kayısı Entegre fabrikası, Büyükbaş Hayvan ve Besi Tesisi yapılacak.”