GÜNDEM

Rektör Göktaş: Kandilin Birliğimize, Beraberliğimize ve Hayırlara Vesile Olmasını Temenni Ediyorum

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

Müslümanların zihin ve gönül dünyalarında çok güçlü ve köklü bir yere sahip olan bir Mevlid Kandiline daha ulaşmanın manevi hazzı içerisindeyiz.

Bugün insanlık Hz. Peygamber’in temsil ettiği değerlere çok daha fazla ihtiyaç duymaktadır. Zira cehaletin ve zulmün esir aldığı, merhametin, erdemin, hikmetin kaybolduğu karanlık bir dönem; O’nun gelişi ve mücadelesiyle, ilmin, adaletin, merhametin aydınlığında asr-ı saadete dönüşmüştür. Cahiliye girdabında yolunu ve değerlerini kaybeden insanlar; onun peşinden giderek, kardeşliğin, erdemin, ahde vefanın, güzel ahlakın ve bütün iyi davranışların en güzel örnekleri olmuşlardır.

İnsanlığa aydınlık bir devir açan, İnsanı insan yapan bütün güzelliklerin toplandığı rahmet elçisi Hz. Peygamberin’in doğumunu kutladığımız Mevlid Kandili hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme günüdür. Bu mübarek geceyi, kendimizi sorgulamamız ve Allah’ın sonsuz merhametinden faydalanabilmemiz için bir vesile olarak görmeli ve en güzel şekilde değerlendirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gecede, milletimizin ve tüm İslam âleminin Mevlid Kandili'ni kutluyor, birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.