SPOR

TY Elazığspor Bazı Maçları Malatya’da Oynayacak

Elazığ Atatürk Stadyumu’nun yıkım sürecinde olması nedeniyle iç saha maçlarını Şanlıurfa’da oynayan Elazığspor’da Evkur Yeni Malatyaspor Kulübü ile yapılan görüşmelerde olumlu netice alındı.

Şanlıurfa’nın Elazığ’a olan uzaklığı ve bu nedenle de hem konaklama giderleri hem de taraftarın yaşadığı sıkıntılar nedeniyle iç saha maçlarını Malatya’ya aldırmak isteyen Elazığspor’da, Evkur Yeni Malatyaspor Yönetimi ile yapılan son görüşmede 3 maç için anlaşma sağlandı.

Alınan bilgilere göre sezonun 26. Haftası’nın ardından liglere verilecek olan Milli Maç arası sonrası Evkur Yeni Malatyaspor ile Elazığspor’un fikstürleri çapraz hale gelecek ve komşu il Malatya bu sayede stadyumunun kapılarını Elazığspor’a açacak.

Temsilcimiz Elazığspor; 28. Haftadaki Altınordu, 30. Haftadaki Osmanlıspor ve 32. Haftadaki Ümraniyespor karşılaşmalarını Yeni Malatya Stadyumu’nda oynayacak.

Bu konuda Elazığspor ve Yeni Malatyaspor kulüplerinin uzlaşma sağlamalarının ardından, Türkiye Futbol Federasyonu’nun da ilk önce yayıncı kuruluş Beinsports ile görüşüp lig fikstüründe gerekli düzenlemeleri yaparak ilerleyen günlerde belirlenen maçlar için Yeni Malatya Stadyumu’nu açıklaması bekleniyor.