EKONOMİ

20 Ocak Altın Fiyatları

Toplumsal hafıza ve ortak değerler kültürü oluşturur.

Bizim kültürümüzde de altın son derece değerli ve önemlidir.

Düğünlerde akla gelen ilk hediye altın olurken birikim aşamasında da dolar ve eurodan bağımsız olarak en çok tercih edilen yatırım aracı altındır.

20 Ocak altın fiyatları için ilgili araştırmalarına devam eden vatandaşların soru işaretlerine burada yanıt verdik.

GRAM ALTIN BUGÜN NE KADAR OLDU?

Gram altın, en çok tercih edilen altın çeşitleri arasında yer almaktadır özellikle çeyrek altın fiyatlarındaki değişimlerin gram altını vatandaşın yeni gözdesi yaptı. Gram altın 20 Ocak Pazar günü 219,31 TL'den alınırken 219,42 TL'den satılıyor.

ÇEYREK ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Çeyrek altın kuşkusuz ülkemizde en çok tercih edilen kuyumculardan en çok alınan altın türleri arasında ilk sıradadır. Çeyrek altın aynı zamanda düğünlerde de ilk tercihtir ve evlerde biriktirilen altınların çoğu da çeyrek altındır. Çeyrek altın bugün 352,45 TL'den alınırken 360,47 TL'den satılıyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın fiyatları da ilgiyle araştırılan başka altın çeşitleri arasında yer alır, kolay kolay bozdurulmayan yarım altın bugün 702,69 TL'den alınırken 720,94 TL'den satılıyor.

TAM ALTIN NE KADAR?

Tam altın da tıpkı yarım altın gibi genelde yatırım amacıyla satın alınır ve kolay kolay bozdurulmaz. Tam altın düğünlerde gelin ve damadın yakınları, aile fertleri ve arkadaşları tarafından hediye edilir. Bugün 1.409,79 TL'den alınan tam altın 1.437,46 TL'den satılıyor.

CUMHURİYET ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Cumhuriyet altını bugün 1.460,00 TL'den alınırken 1.482,00 TL'den satılıyor. Cumhuriyet altını genelde çeyrek altınla benzetilir fakat Cumhuriyet altını hem daha ağır hem daha pahalı olduğundan kolay kolay bozdurulma yoluna gidilmez.