GÜNDEM

Elazığ'da Emekli ve Dar Gelirli Ailelere Yeni Konut Yapılacak

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Elazığ Şube Başkanı Mehmet Kayabaş’tan emekli ve dar gelirli ailelere bir müjde geldi.

“BİN 365 KONUTUN İHALESİ HAZİRAN’DA YAPILACAK”

Kayabaş, TOKİ tarafından Meryem Dağın’da bin 365 konutun daha yapılacağını müjdeledi. Başkan Kayabaş, Geçenlerde 385 tane konut Zafran’da yapıldı, kuraları çekildi. Hak sahipleri de tahmin ediyorum, Mayıs’ın ilk haftasında teslim alacaklar evlerini. Bunun akabinde Meryem dağında 10 Nisan’da kuraları çekildi, 363 tane konut hem 2+1 hem 3+1. Rabbim hak sahiplerine sağlıkla oturmasını nasip etsin. Bugün bir flaş haber olarak da sizlere geldim. Giden Valimizin de sayesinde faydası oldu. Bizim çalışmalarımızla Elazığ’da yine Meryem dağında 4 Haziran’da 700 konutun ihalesi olacak. 5 Haziran’da 665 konutun ihalesi olacak. Toplamı 1365 konutun Haziran’ın ilk haftasında ihalesi olacak” dedi.

 “TEMMUZ AYININ ORTALARINDA TEMEL ATMA OLACAK”

Temel atma çalışmasının da hemen başlayacağını ifade eden Başkan Kayabaş, “Temmuz ayında, tahmin ediyorum, Temmuz’un ortalarında temel atımı olacak. İlimize 2023 yılında kadar her yıl konut yapımı; böyle bir kara alındı. Biz de bunun devamlı takipçisiyiz. İlk ağızdan ben sizlere bilgi olarak vereyim. Bu son kura çekiminde evi çıkmayan arkadaşlar emeklilerimiz, dar gelirlilerimiz üzülmesinler. 2023 yılına kadar zaman var. Her aşamada ben kayıtlı olan bilgi vereceğim, haber vereceğim, basına haber vereceğim” ifadelerini kullandı.

“KURA ÇEKİMLERİ 2019’A KALIR”

Yine 3+1 ve 2+1 olacak. Tahmin ediyorum ki bir 50 tane 4+1 söylenti var ama kesin değil. Kesinleştiği zaman da ben proje elimize geçer geçmez yine size bilgi vereceğim. Buradan basına, ilimize, çevremize duyuracağım. Haziran’da temel atılmayacak, ihalesi olacak. 1 ay sonra da arsa teslimi yapar alan müteahhitler. Arsa teslim alınır alınmaz 20 gün içerisinde de yani Temmuz’un son haftasında temel atımı yapılır. Kura çekimleri 2019’a kalır. 10 Nisan’da kurası çekilen arkadaşlarımızın da tahmin ediyorum bildiği kadarıyla yıl sonuna kadar anahtar teslimi yapılacağını müteahhittin ta kendisi Temmuz’da teslim edeceğim, iskan raporu çıkar çıkmaz da 2018’in son aylarında anahtar teslim edilecek, çıkan vatandaşlarımıza. Çıkmayanlar da bundan sonrası bu aşamaya takip etsinler, beklesinler. İnşallah evi olmayanlara çıkar. Hayırlı olsun, çıkanlarda sağlıkla otursun” şeklinde konuştu.