GÜNDEM

“İslam’da Evlilik” Semineri Verildi

2019 yılının Mart Ayı’nda kurulan ve eğitimi esas alan İdeal Eğitim Vakfı, aylık seminerler dizilerine “İslam’da Evlilik” konusu ile devam etti.

İdeal Eğitim Vakfı tarafından Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere çok sayıda vatandaş katıldı.

Seminer, İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhsin Arslanoğlu tarafından kuranı kerim tilaveti ile başladı.

SÖNMEZ: ŞUURLU İNSANLARIN YETİŞMESİ İÇİN PROGRAMLI ÇALIŞMA SÜRECİDİR

İdeal Eğitim Vakfı Elazığ Temsilcisi Medeni Sönmez, “Bize göre ideal eğitim insan davranışlarına müspet yönünde şekil verme eylemidir. Hayatın hakikatlerini idrak eden Rabbini tanıyan, kendini bilen, ahlaklı, kendisine, ilesine ve topluma faydalı olmaya çalışan şuurlu insanların yetişmesi için programlı çalışma sürecidir. Bunu misyon edinerek İdeal Eğitim Vakfı’nı kurduk” ifadelerini kullandı.

YANILMAZ: BENİM MÜSLÜMAN ASKERİM KENDİNİ BIRAKMIŞ, ONU TEDAVİ ETMİŞ

Eğitimci Cevdet Yanılmaz, “Bakarsınız şu Çanakkale savaşında bile, en son yapılan dünya savaşında. Yani gayrimüslim bile iman etmek durumunda kamıştır. Çünkü ‘yarası olan gayrimüslim mahsum duruma düşmüş, benim Müslüman askerim kendini bırakmış, onu tedavi etmiş. Gözyaşı dökülmüş, birileri yaşlı annemi özledim’ yarası tedavi edilip yuvasına ulaşsın’ diye” şeklinde konuştu.

BERDİBEK: BÜTÜN MEVCUDATTAKİ HER ŞEY BUNA DAHİLDİR

İlahiyatçı Aydın Berdibek ise, “’Düşünüp akledersiniz diye, düşünüp ibret alırsınız diye her şeyi çift yarattık’ diyor yüce Allah. Yani yer yüzündeki her şeyi Cenap-ı Allah çift yarattığını bize bu ayeti kerime ile ifade ediyor. Bu ayeti kelimede yer alan ‘her şey’ ifadesinin içerisine bütün mevcudat girer. Yani gerek üst cinsler olsun, gerek alt onun türleri olsun, bütün mevcudattaki her şey buna dahildir. Bunun altında gizlidir” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL