Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanlığı görevinden ayrılan Ömer Ateş, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ömer Ateş, kendisinin gençlik yılarından beri Milli Görüş çizgisinde siyaset yaptığını, doğruların yanında, yanlışların karşısında duran ve ülkeye önemli hizmetleri olan merhum Necmettin Erbakan’la birlikte yol yürüdüğünü dile getirdi.

Ateş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“20 Eylül 2022 tarihinde genel başkanımız Sn. Fatih Erbakan’ın onayı ve olurlarıyla Elazığ İl Başkanı olarak atandım. Bu görevi,  manevi mesuliyet ve dava bilinciyle gerçekleştirmek adına ortaya koyduğumuz fedakârlıklarla 25 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirdiğimiz il kongresinde akabinde 2900 olan üye sayısını 11. 500’lere kadar çıkardık. 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde Elazığ’da 3.8 olan oy oranımızı 31 Mart seçimlerinde yüzde 22’ye ulaştırdık.

Marc Pedoux Tecrübelerini Fırat Üniversitesi Öğrencileri İle Paylaştı Marc Pedoux Tecrübelerini Fırat Üniversitesi Öğrencileri İle Paylaştı

Görevde bulunduğumuz süre içerisinde bir genel, bir Cumhurbaşkanlığı bir de yerel seçim yaşadık. Seçimlerde aday belirleme süreçlerinde ortaya koyduğumuz titiz çalışma neticesinde Elazığ merkezde ikinci parti olurken, üç ilçe ve üç Belde Belediye başkanlığını kazanarak önemli bir başarı elde ettik.

Tüm teşkilatlarımız, ilçe, belde, kadın ve gençlik kolları mensuplarımızla yürüttüğümüz bu çalışmalar sonucunda elde edilen başarı, Genel Merkezimiz tarafından da takdir edilerek birkaç gün önce tarafımıza üstün başarı belgeleri takdim edildi. Görev yaptığm 20 aylık süre içerisinde 3 ayrı üstün başarı belgesi almış bulunmaktayız.

Tüm bu başarılarımız karşısında Genel Başkanımız Sayın Fatih Erbakan ile yüz yüze yaptığımız görüşmede kendisine Sayın genel Başkanım siz bana destek olacaksanız yönetimi güçlendirerek çalışmamalarımıza devam edebilme konusunda görüşlerini sorduk. Kendileri de teşkilatı güçlendirerek göreve devam etmemiz gerektiğini açık bir şekilde tarafıma bildirdi. Ancak bu görüşmeye rağmen Genel Merkez Teşkilat Başkanlığından aranarak il başkanlığı görevinde bir değişiklik olacağı ve yeni başkan atanması konusunda temayül yoklamasın yapılacağı ve konuda şahsımdan destek talep edildi.

Ancak bizler bunca başarılı hizmetleri yapmışken ve bunun akabinde teşkilatımızı daha da güçlendirip yolumuza emin adımlarla devam etmek isterken maalesef Genel Merkez Teşkilat Başkanının Parti'nin selameti yerine şahısların ikballeri uğruna yaptığı bu adaletsizliğe anlam veremedik. Bizleri adeta yangından mal kaçırırcasına bizleri görevden alıp daha sonra oluşan tepkilere karşı görevden alınma yok yeni oluşum yapacağız demesi de ayrıca bu şahsın acemiliğini ve ihtirasını apaçık göstermektedir. Teşkilat Başkanının bu durumu mevcut il başkanını arayıp bilgilendirme yapması gerekirken basın aracılığıyla yapması da ayrıca gülünç ve utanç verici bir durumdur.

Bizler hiçbir menfi beklentide olmadan gerek malımızla gerek vaktimizle bunca emeği ve başarıyı ortaya koymuşken birilerinin böylesine emek hırsızlığı yapması kendi şahıslarının zayıflığını ve karakterlerinin halen daha oluşmadığını apaçık göstermektedir. Demek ki ülkemizde olduğu gibi Yeniden Refah Partimizin içinde de "Hiçbir Başarı Cezasız Kalmaz" sözünün geçerli olduğunu göstermiştir.

Bu sürecin buraya gelmesinde emeği geçen başta Teşkilat Başkanı olmak üzere tüm emeği geçenleri Allah'a havale ediyor, Allah’a sonsuz şükürler olsun başarısızlıkla değil. Üstün başarı ve üstün başarı belgeleriyle görevden alınıyoruz.camiamızın ve kamuoyunun taktirine bırakıyorum. Benimle bugüne kadar yol yüryen tüm teşkilatlarıma çok teşekkür ediyorum.

Whatsapp Image 2024 05 02 At 11.32.42Whatsapp Image 2024 05 02 At 11.32.42 (2)Whatsapp Image 2024 05 02 At 11.32.42 (1)