Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı ve Fırat Dicle Havzası KBB Derneği tarafından“6. Temporal Kemik Master Diseksiyon” kursu düzenlendi.

Programa FÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Fırat Dicle Havzası KBB Derneği Kurucu ve Onursal Başkanı Prof. Dr. Şinasi Yalçın, FÜ Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Turgut Karlıdağ, Fırat Dicle Havzası KBB Derneği Başkanı Prof. Dr. Erol Keleş, Kurs Sekreteri Doç. Dr. Nihat Susaman ile Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, Prof. Dr. Öner Sakallıoğlu,  Doç. Dr. Abdulvahap Akyiğit,  Doç. Dr. Sertaç Düzer, Dr. Öğretim üyesi Orkun Eroğlu  ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Nihat Susaman kursun faydalı olacağını ve katılımcıların bu kursla önemli deneyimler kazanacaklarını söyledi.

Fırat Dicle Havzası KBB Derneği Başkanı Prof. Dr. Erol Keleş derneğin kuruluş amacına değinerek, bugüne kadar 37 ulusal toplantı, 5 kadavra diseksiyon kursu ve 70 bölgesel toplantı düzenlediklerini söyledi.

KELEŞ: 70 CİVARINDA DA BÖLGESEL TOPLANTI YAPILDI

Başkan Keleş, “Derneğimiz aslında kliniğimizin de kurucusu Şinasi hocamın önderliğinde kuruldu. İlk olarak 1995 yılında Şinasi hocamın önderliğinde özellikle bölgesel toplamda Elazığ, Malatya ve Diyarbakır arasında bölgesel toplantılar düzenlendi. Daha sonra ilkbahar ve sonbahar yılları içerisinde yılda iki kez bu toplantılar devam etti. Bunun sonrasında 24 Aralık 1998 yılında Fırat Dicle Havzası KBB Derneği kurulmuş oldu. Bugüne kadar 37 tane ulusal toplantısı, 5 kadavra diseksiyon kursu ve 70 civarında da bölgesel toplantılar yaptı” diye kaydetti.

FÜ Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Turgut Karlıdağ, temporal kemik diseksiyon kursları otolojik cerrahinin temelini oluşturuyor” dedi.

Karlıdağ, “Temporal kemik diseksiyon kursları otolojik cerrahinin temelini oluşturuyor. Biz burada başlangıçta Temporal kemik diseksiyonu kemik üzerinde yapılırken günümüzde artık fresh kadavralar üzerinde yapılıyor. bu sayede canlıda ameliyat yapıyormuşuz gibi basamaklarını yapıyoruz” dedi.

Düzenlenen kurslara pandemi nedeni ile ara verdiklerini söyleyen Onursal Başkan Prof. Dr. Şinasi Yalçın, taze donmuş kadavra üzerinde master Diseksiyon ile günümüzdeki son teknolojiyi göreceklerini söyledi.

YALÇIN: MÜMKÜN OLDUĞUNCA FAYDALANIN

Onursal Başkan Prof. Dr. Şinasi Yalçın, “Pandemi araya girmeseydi bu toplantılar tabi ki altıdan daha fazla bir sayı ile olacaktı. Ama pandemiden dolayı bir süre ara verdik. Burada taze donmuş bir kadavra üzerinde master Diseksiyon izleyeceğiz. Günümüzdeki son teknoloji ile göreceksiniz. Bu kursun sizler için çok faydalı olacağını umuyorum. Orada interaktif olarak her aklınıza geleni lütfen sorun ve bundan mümkün olduğunca faydalanın” ifadelerini kullandı.

FÜ Tıp Fakültesi Dekan Prof. Dr. Metin Kaya Gürgöze, “insanın insana şifa olmasını umut ediyoruz” sloganı ile sözlerine başladı.

GÜRGÖZE: DAHA İYİ SAĞLIK SIHHAT GETİRECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM” DİYE KAYDETTİ.

Gürgöze, “Fakültemizin misyonu ve sloganında şöyle yazıyor; insanın insana şifa olmasını umut ediyoruz. Tabi bu sadece hastalara şifa anlamında değil. Öğrencisinden öğretim üyesinden herkese şifa olsun istiyoruz. Bu umutla bir çok ana dalımız çalışma yapıyor. Bunlardan en güzide olana Kulak, Burun ve Boğaz ana bilim dalımız. Bu kursun hepimize ve hastalarımıza daha iyi sağlık sıhhat getireceğini düşünüyorum” diye kaydetti.

FÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Fırat Üniversitesinin son yıllarda araştırma üniversitesi olarak büyük bir başarı gösterdiğini söyledi.

ÜSTÜNDAĞ: ÇOK CİDDİ BAŞARILARA İMZA ATMIŞLARDI

Prof. Dr. Üstündağ, “Üniversitemiz son yıllarda araştırma üniversitesi olarak ciddi bir başarı göstermiş ama bu başarılarının yanında sağlık alanında yıllardan belli gerek KBB gerek diğer kliniklerimiz çok ciddi başarılara imza atmışlardı. Fakat Şinasi hocamın dediği gibi bugün pandemi nedeniyle kısa bir ara verip altıncısını belki daha fazlasını yapacağımız kursların başka alanlarda da yapıldığını yapılamaya devam ettiğini biliyoruz. Bu kursların yapılmasında gerek fakültemiz gerek hastanemiz gerekse ana bilim dallarım arasından insanlara faydalı olmak eğitime katkı sağlamak geleceğin doktorlarını uzmanlarını yetiştirmede bu kursların ne kadar faydalı olduğunu bizzat yaşayanlardan kursun başarılı olmasını hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

2 gün sürecek kursun birinci gününde eğiticiler tarafından teorik eğitimler verilirdi.