AFAD İl Müdürlüğüne atanan ve hızlı bir şekilde görevine başlayan Dr. Cafer Giyik, Kahramanmaraş depreminin ardından yapımı tamamlanan ve kısa bir süre önce kuraları çekilen konutların anahtar teslimlerine başladıklarını söyledi.

Dr. Cafer Giyik, Elazığ’ın yapı stokunun depremlerle birlikte yenilendiğini kaydetti.

AFAD İl Müdürü Dr. Giyik, kent merkezinde yapı stoku niteliğinin çok iyi olmadığını, binaların yenilenmesi gerektiğini ifade etti.

Terasa Takılan Otomobil Onlarca Metre Yükseklikten Düşmekten Kurtuldu Terasa Takılan Otomobil Onlarca Metre Yükseklikten Düşmekten Kurtuldu

GİYİK: NİTELİKSİZ YAPI STOKUNU DÖNÜŞTÜRMEMİZ GEREKİYOR

Dr. Giyik açıklamasında, “Elazığ’ın yapı stoku da genel itibariyle kent merkezinde çekirdek dediğimiz eski kent ve ticaret merkezinde yapı stokunun iyi olduğunu söylemek mümkün değil. 35 ve 40 yıllık binalar var çoğu depremden dolayı da yorgun durumda. Bunları da ivedi bir şekilde çok kısa zamanda peyder pey dönüştürmek gerekiyor. Deprem sonrasında yapılan yapılarımız dirençli, dayanaklı, sağlam ve deprem yönetmenliklerine uygun yapılar. Bu sevindirici ve iyi bir gelişme. Ama eski kent merkezini ve kırsal alandaki bu niteliksiz yapı stokunu çok hızlı bir şekilde dönüştürmemiz gerekiyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi