İl Genel Meclisi Ocak ayı toplantıları beşinci oturumu ile devam etti.

Meclis Başkanı İbrahim Şerbet başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda önceki gün uzun süre görüşülen kırsal kesimlerdeki ağır hasarlı konutların yıkımı yeniden gündeme geldi.

Toplantıya katılan AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı meclis üyelerine bilgiler verdi.

AFAD İl Müdürü Pıhtılı, “Sadece Afet’in olduğu ilk günlerde dağıtılır. Normalde Afet’ten bir yıl sonra dağıtılmaz. Ancak biz vatandaşların mağduriyetleri giderilmesi amacıyla çadırlarını verip evlerini boşalttıktan sonra evlerini yıkıyoruz. Yıkım haricinde geçici barınma desteği ile şuanda ilimizde destek verdiğimiz kişi sayısı 6736’dır” dedi.

AFAD İl Müdürü Pıhtılı, Kırsal Kesimdeki konutların yıkımında uygulanan kriterlere değindi.

Müdür Pıhtılı, “Ağır hasarlı bir bina yıkılmak zorundadır. Önce vatandaş yıkmak zorunda yıkmadığı durumda Allah göstermesin o binanın altında herhangi bir yaralanma ya da ölüm olması sonucunda Adli Makamlar önce mülkiyet sahibini haksız ölüme sebebiyet vermekten soruşturma başlatıyor. Bununla ilgili süreç devam ediyor” dedi.

İl Müdürü Pıhtılı, kırsalda daimi kalmayan vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılanamayacağının altını çizdi.

Müdür Pıhtılı, “ Yazlıkçı olanlara destek verme şansımız yok. Elazığ’da on dokuz bin küsür ağır hasarlı bina ve bin küsür orta hasarlı bina sayısı mevcut. Merkezi çıkarırsak eğer benim kırsal alanda on bin adet konteynır dağıtmak zorundayım” dedi.

Toplantı meclis üyelerinin cevaplandırılması ile sona erdi.

Avukat İbrahim Gök’ten Elazığspor’a 100.000 TL Destek Avukat İbrahim Gök’ten Elazığspor’a 100.000 TL Destek