Şehit Cüneyit Bankur İmam Hatip Ortaokulu’nda öğrencilerin matematik konusunda gelişimine ve eğitimine katkı sağlayacak akıl ve zeka oyunları atölyesi açıldı.

Şehit Cüneyit Bankur İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Kübra Emet ve Matematik Öğretmeni Melek Sarıgül, atölye sayesinde öğrencilerin problemlere çözüm üreterek gelişeceklerini söyledi.

Kübra Emet, “Yarının üretken ve zamanlı hakim gençlerini yetiştirmek için böyle bir atölye açmaya karar verdik bu sayede zeka oyunlarına hakim öğrencilerin oyunda kazanmış oldukları, problem tanıma, çözüm üretme ve farklı yöntem deneme gibi özellikleri derslerinde de uygulayarak okul başarılarını arttıracaklarını düşünüyoruz. Çünkü öğrenciler kazanmış oldukları bu yeterliliklerle derse daha aktif katılacak ve dersin işleyişinde yaparak yaşayarak öğrenme metodunu uygulayacaklardır” dedi.

Melek Sarıgül, ”Matematik adına çok konuşacak şey var ama vaktinizi fazla almak istemiyorum. Akıl ve zeka oyunlarıyla geleceğe yön verecek matematiğin temellerini atmak adına bu projenin çalışmasını yaptık inşallah amaçlarımıza çok kısa sürede ulaşacağız” açıklamasında bulundu.

Başkan Şerifoğulları: 255 Konutun İhalesi Gerçekleşecek Başkan Şerifoğulları: 255 Konutun İhalesi Gerçekleşecek

Atölyenin açılış programına katılan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Gündüz ve Eğitim Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim Bahşi de, okulun anlamlı bir çalışmaya imza attığını belirttiler.

İbrahim Bahşi, “Öğrencilerimizin teknoloji bağımlısı olan telefon, tabletten kurtulup zeka oyunlarını akıl ve zeka oyunlarıyla güzel bir çalışma yapacakları çok güzel bir atölye açıldı” dedi.

Harun Gündüz, “Arkadaşalar yaklaşık bir hafta on gün önce geldiklerinde hiçbir şey yoktu hiçbir malzeme yoktu. Çok hırslı ve isteklilerdi bizde elimizden geldiğince arkadaşlarımızı yönlendirdik, bu sınıfın oluşmasını sağladık. Öğrencilerimizin bilinçsel zihinsel gelişimine katkı sunacağını düşünüyoruz. Öğrencilerimiz ve okulumuz için hayırlı olsun emeği geçen tüm arkadaşlarımı, tüm kurumlarımızı tebrik ediyorum kurumum adına teşekkür ediyorum hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi