GÜNDEM

Altıparmak Önemli Açıklamalarda Bulundu

Elazığspor teknik direktörü Mehmet Altıparmak, Eskişehirspor’u deplasmanda mağlup etmelerinin sürpriz olmadığını belirterek 3 puan aldıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

Deplasmanda Eskişehirspor’u Erman ve Tom’un kaydettiği gollerle 2-1 mağlup eden Elazığspor’da teknik direktör Mehmet Altıparmak maçtan sonra önemli açıklamalarda bulundu.

Elazığspor teknik direktörü Mehmet Altıparmak’ın maç sonundaki açıklamaları şöyle:

“GALİBİYET BİZİM İÇİN SÜRPRİZ OLMADI”

Altıparmak, “Geçen hafta mağlup olduğumuzda da söylemiştik.  Bu kadar pozisyona girdikten sonra zaten kaybedersin demiştik. Ben oyuncularıma aynı şeyi söyledim. Bu yolda mağlup galiptir diye bugünde biraz önce söylediğimiz gibi 60-70. Dakikaya kadar oyunu tuttuğumuz zaman oyunu kazanacağımızı kendilerine söyledim. Maçın zaten hafta boyunca da nasıl oynayacağımızı çalıştık. 1-0 geriye düşmemize rağmen oyunu bırakmadan 2-1 galip geldik. Özellikle maçın 60. Dakikasından sonraki tempomuz, hırsımız, isteğimiz tek toplarımız. Çok da farklı kazanabilirdik. Yani galip geldik bizim için hiç sürpriz olmadı. Zaten maçtan öncede söylemiştim bugün burada galip geldiniz yolumuza devam edeceğiz diye. Allah’a çok şükür hem söylediğimiz oldu hem iyi bir futbol oldu. Bizi sevenlere en azından geçen haftayı telafi etmiş olduk. Buradan bizi destekleyen bütün taraftarımıza Elazığ’da yüreği bizimle olan herkesten Allah razı olsun teşekkür ediyoruz. Sadece bir galibiyet aldık. Artık Ankaragücü maçına bakacağız. Maçta Erkan Zengin olsaydı başka olurdu, seyirci olsaydı başka olurdu ama biz de geçen hafta atmış olsaydık o maçı kazanırdık. Futbolda öyle olsaydı ya da böyle olsaydı diye bir şey yok. Oyuncularımız mücadele ettiler. Kazanmak için uğraştılar. Dediğim gibi maçın son dakikalarında çok iyi oynadık, maçı kazandık. Alparslan’ın çok iyi vuracağını ve kaleden dönen topu takip etme anlamında biraz fazla acele gittik herhalde. Dönen topta da önlemimizi aldık ama hem oyuncu iyi çıktı. Hem de top döndükten sonra da bizden birisinin kafasına çarpıp da gitti.

"KENDİ ANALİZLERİMİZ İLE HALLEDECEĞİZ"

Futbol ’da böyle şeyler var zaten niye öyle oldu, niye böyle oldu denilmez ama biz onu kendi ailemizin içerisinde analizlerimiz ile halledeceğiz. Hem iyi hem kötü yönlerimizi iyilerimizi alıp kötülere çalışarak devam edeceğiz. Dışarıda olduğunuz öğrendik ama son adam olduğu için kırmızı kart olması lazımdı. Çünkü kaleciyi geçseydi boş kaleye atacaktı. Bence kırmızı kart idi. Hakemin ilk maçıydı. TFF ligindeki ilk maçına bizim maçımızda çıktı. Genelde fena değil ama tabiki bazı pozisyonlarda takdir haklarını onlardan yana kullandı. Bazı pozisyonları süzemedi göremedi ama en azından art niyetle yönetmedi. Gördüğünü çalmaya çalıştı. Seyirci baskısı olsaydı bana göre hakem daha farklı bir maç yönetebilirdi çünkü ilk maçıydı. Bunun için idi zaten TFF’nin ilk maçında seyircisiz oynaması hakemlerle ilgili çok fazla konuşmayacağımda. Bu kadar yıldır da konuşmuyorum çünkü bu hafta iyi olan hakem diğer hafta bize kötü oluyor. Diğer hakem bize iyi oluyor gerek yok ise hakemi beğeneceğiz. Ona çalışacağız hakemi yenme adına çalışacağız. Biz sahada kuvvetli olduğumuz sürece bizi kimse yenemez. Hepsi çok iyi oynadılar. Mertan elinden gelen her şeyi yaptı inanılmaz mücadele etti. Hastaneye gitti müşahede altında kafasına çok büyük bir darbe aldı. Kafasında şişler var onun içinde hem çıkardık hemen hastaneye gitti. Giren oyuncuların hepsi hakkını vermeye çalıştı. En azından takım adına mücadele ettiler. Zaten bu maçlar böyle kazanılır. Takım halinda mücadele edeceğiz herkes elinden geleni yapacak. 2 tane oyuncu öne çıkacak maçı kazanacaksın. Bugün bizim 3 puan anlamında çok önemliydi maça hem lige tutunma anlamında geçen haftaki mağlubiyetten sonra çok önemliydi. Moral motivasyon olarak mükemmel oldu.

"LİGİN EN İYİ TAKIMLARINDAN BİRİYİZ"

Biz zaten söylüyorduk futbolcularımıza güç olarak şu an ligin en iyi takımlarından birisiyiz diye. Onu görmüş oldular rakip eski spor belki Erkan Zengin yoktu ama baktığımız zaman inanılmaz oyuncular var. Ve geçen sene her zaman beraber oynayan oyuncular onları yabanı atmamak lazım. Bundan sonra bakalım kim gelecek görürsünüz. Emre geçen sene zaten 22-23 maç önde oynadı hem önü hem arkayı oynayabilen birisi. Bu maçta biz öne geçtikten sonra daha çok mücadeleci birine ihtiyacımız vardı. Bu maçın bizimde stratejimiz idi ilk yarıda genelde back’leri çıkarmadan oyunu tutmak. Biz de çok fazla açık vermeden kapatarak çünkü ikinci yarı hepsinin yorulacağını biliyorduk. Bizde taktiğimizi ona göre belirledik zaten ilk yarı pek fazla çıkmadılar, ikinci yarı herkesin özgürlüğü vardı. Bizim oyuncularımızın hepsi sahanın içerisinde özgürler ama önce birinci işlevlerini yapacaklar ötesi bizim için avantaj. Haftaya Ankaragücü ile oynayacağız. Bizim için Ankaragücü maçının diğer maçlardan önemi yok sadece 3 puanı almak adına her şeyi yapacağız. Bugünden sonra da o maçın çalışmalarına başlayacağız” şeklinde konuştu.