Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yaştan insanın spor yapması ve farkındalık oluşturulması için her yıl ortaklaşa düzenlenen 'Amatör Spor Haftası' Elazığ’da başladı.

Yürüyüşe; Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, ASKF Başkanı Mustafa Gür ve Yönetimi,  STK Temsilcileri, Spor Taban Birlikleri, Sporcular, Aileleri ve Antrenörler katıldı.

EREN: AMATÖRLER TÜRK SPORUNUN KALBİDİR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ardından Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren’de “Amatörler Türk sporunun kalbidir sözü artık hakikaten yıllardır oturmuş ve kalıplaşmış bir deyim gibi oldu” İfadelerine yer vererek açıklamalarda bulundu.

İl Müdürü Abdulsamet Eren’in yaptığı açıklamada, “Amatörler Türk sporunun kalbidir sözü artık hakikaten yıllardır oturmuş ve kalıplaşmış bir deyim gibi oldu. İlimizde özellikle amatör branşlarının gelişimini hep birlikte çok güzel yerlere getiriyoruz. Bu kelimeyle değil icraatle sizlerin de son zamanlarda takip ettiği üzere şehrimizde sportif faaliyetlerin ne kadar fazla olduğu ilimizde düzenlenen şampiyonaların ne kadar çoğaldığı ve sportif başarının ne kadar arttığını hep birlikte takip ediyoruz. Olimpiyatlara yeniden bir sporcumuz gidiyor yine profesyonel takım sayılarımız 13 14 civarında olduğu tabi bunlar amatörden gelen sporcularımız. Özellikle ben burada ifade ediyorum birçok profesyonel takımımızın sporcuları kendi öz evlatlarımız. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı özellikle 7 tane profesyonel takım var. Arkadaşlarımızla karar aldık biz bu takımlarımıza hiç dışardan transfer yapmayacağız şampiyon olsa da öz evlatlarımız olacak düşse de öz evlatlarımız olacak düşse de bir daha çıkarırlar. Amatör sporcularımız profesyonel liglerde de bizi temsil ediyorlar. Tabi hep ifade ediyorum bu kürsüye çıktığım zaman kendimi şu konuda şanslı hissediyorum 81 ilde abartmadan söylüyorum son yıllarda Gençlik Spor yatırımlarından en çok payı alan illerin başında Elazığ geliyor. Hem antrenörlerimizi hem beden eğitimi öğretmenlerini hem de okuldaki öğretmenlerin sözünden hiç ayılmayın sizler bizim geleceğimizsiniz biz sizler için varız” ifadelerini kullandı.

Anadolu Basın Federasyonu’ndan Saldırıya Kınama! Anadolu Basın Federasyonu’ndan Saldırıya Kınama!

GÜR: AİLELERİMİZ SPORCULARINI ÇOCUKLARINI KENDİ ELLERİYLE BİZE TESLİM EDİYOR

ASKF Başkanı Mustafa Gür açıklamalarda bulunarak Amatör Spor Haftası’nı kutladı.

ASKF Başkanı Mustafa Gür, “Amatörler Türk sporunun kalbidir. Temelsiz nasıl inşaat olmazsa amatörsüz de profesyonellik ve sağlıklı bir hayat olmaz. Benim düşüncem bu sonuna kadar da arkasında duruyorum. Yıllar geçtikçe sporun zeka açtığını, geliştirdiğini aynı zamanda yine sporun sağlıklı bir yaşam olduğunu aileler bunun farkına vardıktan sonra şimdi değerli ailelerimiz sporcularını çocuklarını kendi elleriyle bize teslim ediyor. Sağlıklı bir yaşam için değerli sporcularımızın yetiştirilmesi adına değerli hocalarımıza teslim ediyorlar. Burada antrenörlerimizin emekleri çoktur ben en içten antrenörlerimizi kutluyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi