Kırmızı Montlular Gönüllülük Hareketi ve Tüm Sağlık Çalışanları Derneği tarafından anne ve anne adaylarına yönelik düzenlenen ilk yardım eğitiminin sertifika töreni yapıldı.

10 günlük eğitimin verimli geçtiğini aktaran Tüm Sağlık Çalışanları Derneği Başkanı İlhan Şen, eğitimde emeği geçenlere teşekkür etti.

Başkan Şen, “10 günlük kısa bir zamanda 130 katılımcımızı misafir ettik. Eğitimcilerimiz tarafından kendilerine kelimenin tam anlamıyla olmazsa olmazımız herkesin bilmesi gereken bir kurs verildi. Bu eğitim her kesme faydalı olduğuna inancımız tamdır. TÜMSAĞDER olarak bu projelerde elimizi taşın altına koymaktan tereddüt etmedik. Ben şahsım ve yönetim kurulum adına bu değerli eğitime katılan anne ve anne adaylarımıza ve değerli bilgileri bizlerle paylaşan eğitimcilerimize eğitim sürecince destek sağlayan Erhan beye sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Kırmızı Montlular Gönüllülük Hareketi Başkanı Erhan Eğit, 130 anne ve anne adayının ilk yardım eğitimi aldığını ifade etti.

Başkan Eğit, “Bugün yaklaşık 130’a yakın anne ve anne adayımız bu eğitimi aldıktan sonra muhasır bir durumda hocalarımızın verdiği ilk yardım ile onlara müdahale edilecek. Sağlık çalışanlarımız yoğun mesailer ile çalışıyorlar bütün mesailerine rağmen mesai sonrasında yorgun argın demeden burada annelerimize eğitim veren bütün sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Eğitim sayesinde annelerin ilk yardım bilincini kazandıklarını belirten İl Sivil Toplum Kuruluşları Müdürü Oğuzhan Ercan, eğitime katılım sağlayanlara teşekkür etti.

Elazığ Valiliği Proje ve Etüt Müdürü Ramazan Polat, Kırmızı Montlular Gönüllülük Hareketi’nin her daim sahada olduğunu söyledi.

Çevre Şehircilik Elazığ Şube Müdürü Veysel Ayık Pehlivan da, eğitimin faydalı olmasını temenni etti.