GÜNDEM

Bahşi: Bu Teklif Makul Değil, Malul Bir Teklif

Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi hükümetin zam teklifini değerlendirdi

Hükümet, memur ve memur emeklisine 2020'nin ilk 6 ayında yüzde 3,5, ikinci 6 ayında yüzde 3, 2021'nin ilk 6 ayında yüzde 3, ikinci 6 ayında yüzde 2,5 zam ve enflasyon farkı teklif etti.

Toplu sözleşme masasında 11 hizmet kolunun tamamıyla yetkili konfederasyon olan Memur-Sen, taban aylığa seyyanen 200 lira, ilk yıl yüzde 8 7, ikinci yıl yüzde 6 6 zam ve birinci yıl yüzde 3, ikinci yıl yüzde 2 refah payı talebinde bulunmuştu.

BAHŞİ: MEMUR SEN CAMİASINI ÜZEN BİR TEKLİF GELMİŞTİR

Hükümetin açıkladığı zam oranlarını değerlendiren Memur Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, “Dönem toplu sözleşme görüşmeleri 1 Ağustos itibariyle başlamıştı. Yaklaşık 3 milyon 200 bin kamu çalışanını ve toplamda 5 buçuk milyon kamu çalışanı ve kamu emekçisini ilgilendiren beşinci dönem toplu sözleşme süreciyle ilgili 1—9 ve 15 Ağustos’ta olmak üzere müzakereler yapılmış ve bugün kamu işveren heyeti adına hükümetin teklifi sunuldu. Bu teklif makul bir teklif değil, malul bir tekliftir. Bu teklifi yok sayıyor ve yeni bir teklif bekliyoruz. Kamu çalışanlarının ve sahanın, alanın beklentilerini, isteklerini karşılayan ve istekleriyle uyuşan bir teklif değildir. Dolayısıyla biz kamu çalışanlarını ve kamu çalışanları yetkili sendikası olan Memur Sen camiasını üzen bir teklif gelmiştir” ifadelerini kullandı.

BAHŞİ: ÇALIŞANLARININ BEKLENTİLERİNİ KARŞILAYAN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK BİR TEKLİFLE MASAYA GELMESİNİ BEKLİYORUZ

Başkan Bahşi, “Biz bu teklifin düzeltilip, beklentimize uygun bir teklifin yapılmasını istiyoruz ve bunu yok sayıyoruz. Biz Memur Sen olarak masaya giderken gayet makul, büyüyen Türkiye’nin, büyüyen ekonomik şartların ve kamu çalışanlarının tümünün beklentileri doğrultusunda bir teklifle masaya gitmiştik. 2027 için birinci altı ay için yüzde 8, ikinci altı ay için yüzde 7 ve 200 taban aylığa seyyanen zam yapılması artı yüzde 3 refah payı verilmesi, 2021 yılı için de birinci 6 ay ve ikinci 6 ay için yüzde 6 ve yüzde 2’de yine refah payı teklifiyle masaya gitmiştik. Ama maalesef bugün hükümet tarafından teklif edilen rakamlar çok üzücü, ülke ekonomik şartlarıyla, enflasyon rakamlarıyla, yapılan zamlarla, yapılan en son elektrik ve doğalgaz zammını bile göz önünde bulundurduğumuz zaman ülke gerçekleriyle bağdaşmayan bir teklif geldi. 2020 için; yüzde 3 buçuk artı 3 artı enflasyon farkı, 2021 yılı için ise yüzde 3 artı 2 buçuk artı enflasyon farkı olmak üzere çok komik ve bizi üzen bir teklif geldi. Biz bunu yok sayıyoruz ve hükümetin bu rakamları tekrar gözden geçirip kamu çalışanlarının beklentilerini karşılayan yüzünü güldürecek bir teklifle masaya gelmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL