Gün boyu Elazığ’da ziyaretlerini sürdüren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün düzenlediği 'Sektör Paydaşları' toplantısına katıldı.

Sektör paydaşları ile bir araya gelen Bakan Yumaklı, tarım ve hayvancılık konusunda yaşanan sorunları ve talepleri dinledi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, daha sonra Elazığ-Bingöl Karayolu üzerinde yapılan ve yakın zamanda hizmete girecek olan Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonu’nda incelemelerde bulundu.

Bakan Yumaklı’ya Vali Doç. Dr. Ömer Toraman, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Ejder Açıkkapı, Erol Keleş ve Mahmut Rıdvan Nazırlı, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve kurum müdürleri de eşlik etti.

Türkiye’nin hayvancılık üretimi noktasında son derece deneyimli olduğunu aktaran Bakan Yumaklı, hayvan hastalıklarıyla mücadele konusunda Elazığ’ın 2. Nokta olduğunu söyledi.  

Bakan Gül, “Değerli arkadaşlar Ülke ekonomisindeki Hayvancılık açısından son derece büyük zararlar veren hayvan hastalıklarıyla mücadele konusunda ikinci noktamızda daha öncesinde belirttiğimiz gibi Elazığ idi. Burada da bugün son hazırlıklarını gözden geçirdiğimiz ve önümüzdeki aydan itibaren faaliyetine başlayacak olan yol kontrol ve denetim istasyonunu ziyaret etmiş olduk. Burada özellikle deneyimli veteriner hekimi arkadaşımızla birlikte aynı zamanda bizlere yardımcı olması açısından kolluk kuvvetlerimizde yine eş güdü içerisinde çalışıyorlar. Burada hareket eden hayvanların kulak küpelerinden kendilerinin sağlık sertifikalarından aşı durumlarından velhasıl başından sonuna kadar bu süreçte ne yapılması gerekiyorsa tüm unsurları burada aranmış olacak” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonu’nda meydana gelen farklılık ve usulsüzlük durumunda gerekli işlemlerin yapılacağının da altını çizdi.

Bakan Yumaklı, “Burada yol kontrol noktasında eğer herhangi bir farklılık, usulsüzlük yada benzer bir konu tespit edilirse arkadaşlarımız tarafından gerekli işlem yapılacak. Sekiz tane planladık bütün Türkiye çapında. Ankara, Çankırı, Sivas, Kayseri ve Mersin buralarda da benzer yol kontrol noktalarını açmış olacağız inşallah” dedi.

Elazığ İl Özel İdaresi’nden Hazar Gölü’nde Çevre Temizliği Elazığ İl Özel İdaresi’nden Hazar Gölü’nde Çevre Temizliği

Editör: Haber Merkezi