GÜNDEM

Bakkallar Odası’ndan AK Parti’ye Ziyaret

Bakkallar Odası Cebrail Top, Harput Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turan Kurnaz, AK Parti’yi ziyaret etti.

TOP: İLK DEFA BÖYLE BİR UYGULAMA VAR

Ziyarette konuşan Bakkallar Odası Başkanı Cebrail Top, “Türkiye genelinde çok ses getirdi. Türkiye’de bir ilk. Bu kart aynı zamanda hem fakir fukarayı, garip gurabayı koruyabilecek, onlara yardım edebileceğimiz, hem de yerel esnaflarımızla ilk defa böyle bir kart uygulaması var. Şimdiye kadar Elazığ’da STK’lar olsun, sizin gibi il başkanlarımız olsun, milletvekillerimiz olsun ulusal marketler zincirlerinin kartlarını ceplerinde taşıyorlardı. Hem esnafımıza faydası yoktu hem ilimize bir faydası yoktu. Bu anlamda bizim sizinle telefonla görüşmemiz neticesinde çok memnuniyetinizi belirttiniz. Destek vereceğinizi, bu konuda bizlere güç verdiniz. Sizlere de AK Parti İl Başkanını ortak ettik. Ben bu anlamda sizlere çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KURNAZ: DESTEK OLMA AMACIYLA FAKİR AİLELERE VE ESNAFA DESTEK OLMAK

Harput Esnaf Kredi Ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turan Kurnaz da, “Bakkal Kartın asıl amacı; başkanın biraz önce dediği gibi fakirimize bir nebze olsun destek olma amacıyla o fakirimiz gidip o 100 TL’lik veyahut iki kart aldı 200 TL’lik bakkal esnafından bu alışverişini yaptığı zaman bizler Ramazan aylarında paket yaptığımız zaman belirli mamulleri, belirli şeyleri koyuyoruz. Oysa ki vatandaş gidip başka değişik bir ihtiyacı oluyor. Bu bakkal kart bir nevi o karta yüklenmiş bir paradır. Onun da limiti 100 TL’dir. Ama orada aile çok fakirdir, çok mağdurdur. 3 tane verirsin o aileye 300 TL’lik gidip bakkalından, mahallesinden, köyünden alışverişini yapabilir” şeklinde konuştu.

YILDIRIM: BU PROJEYİ GELİŞTİRMEK VE DEVAM ETTİRMEK GEREKİR

Sürekliliği olan bir projenin geliştirilmesinde emeği olanlara teşekkür eden AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “’Bana bununla gelin işte. Bende bunun arkasında olayım.’ hakikatten bu projeyi çok geliştirmek ve devam ettirmek gerekir. Bu projenin detayları başkanlarım tarafından anlatıldı. Ben o detaylarına girmek istemiyorum. Ancak bu projenin diğer önemli bir ayağı belli bir zaman dilimine mahsus bir ayak değildir. Yani her zaman için kullanılabilecek bir şey. Bilebildiğimiz kadarıyla bu şehirde merkeze bağlı 2 bin 37 tane bakkal var. Bunların nüfuslarını 5 ile çarptığınızda yaklaşık bir 10 bin insan ettiğini, bunu dolaylı çarpanlarıyla birlikte en az 20-30 bin insana gideceği; ayrı zamanda bu bakkallar yaşarsa aileleri yaşar, aynı zamanda bakkallar yaşarsa bakkallar toptancıları yaşatmış olur, kendi bünyelerinde istihdamları olur. Toptancılar bu konuda ayakta kalmaya çalışır. Dolayısıyla, dolaylı etkilerinden dolayı insanın şu anda hesap edemeyeceğimiz çok ciddi bir pozitif etkisi var. Bu projeye niye karşı çıkılabilir? Hiçbir şekilde karşı çıkılmaz. Bu projenin diğer önemli bir ayağı da yerel esnafımızın desteklenmesi. Ulusal marketlere karşı değiliz. O bizim toplumumuzun, Türkiye’mizin ve dünyanın gerçeği. Bu gerçek bir kenarda dursun. Biz Elazığ’da Elazığ insanı olarak belli yerlerde de vaziyet eden insanlar olarak biz kendi çapımızda neler yapabilirizi konuşalım” dedi.