Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, 31 Mart yerel seçimleri sonrası seçilen belediye başkanlarına hayırlı olsun ziyaretlerini sürdürüyor.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, 31 Mart yerel seçimleri sonrası seçilen belediye başkanlarına hayırlı olsun ziyaretlerini sürdürüyor.

Bu kapsamda Baskil Belediye Başkanı Tuncer Turus’u ziyaret eden Başkan Alan, Baskil ilçe halkıyla bir araya gelip esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Whatsapp Image 2024 04 30 At 13.35.55

Milletvekili Açıkkapı: Maden Köprüsü Yenilenme Çalışmaları Başladı Milletvekili Açıkkapı: Maden Köprüsü Yenilenme Çalışmaları Başladı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde yürütülen Elazığ Tarımsal Kalkınma Kooperatifi  (ETAK) proje koordinatörü Kıvanç Beyaraslan ile birlikte kendisine hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirilen Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ın ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Baskil Belediye Başkanı Tuncer Turus,  “Ben aynı zamanda Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasında yüksek istişare kuru üyesiyim. Başkanımız geçtiğimiz aylarda Baskil’i Elazığ’a bağlayan yol sorununu gündeme getirdi, sorunun çözümü konusunda adımlar attı ve bunun müjdesini verdi. Yolun ilk etapta 10 kilometresinin ardından da tümünün duble yol olarak yapılması konusunda istişaremizi yaptık. Başkanımız ve cumhur ittifakı milletvekillerimizin desteği ile yolun en kısa sürede yapılacağına inanıyoruz.” Dedi.

Whatsapp Image 2024 04 30 At 13.35.55 (1)

Elazığ Ticaret Odası Başkanı İdris Alan ile birlikte kendilerini ziyaret eden ETAK proje koordinatörü Kıvanç Beyarslan ile kurulacak kayısı entegre tesisleri ile Baskil kayısısının paketlenip iç ve dış pazarlara sunulması konusunu da istişare ettiklerini ifade eden Baskil Belediye Başkanı Tuncer Turus, bu konuda ortaya konacak işbirliği ile güzel sonuçlar elde edeceklerine inandığını dile getirdi.

Whatsapp Image 2024 04 30 At 13.35.54

BAŞKAN ALAN: BASKİL’İN YOL PROBLEMİNİN TAKİPÇİSİYİZ

Baskil Belediye başkanlığını kazanan aynı zamanda Ticaret ve Sanayi Odasında yüksek istişare kurulu üyesi Tuncer Turus’a hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Alan;  “ Tuncer Başkanımızın Baskil’i şaha kaldıracak hizmetleri hayata geçireceğine inanıyoruz. Bizler de iş dünyasını temsilen Ticaret ve Sanayi Odası olarak her konuda Tuncer başkanımızla beraberiz. Baskil yolu ile ilgili olarak Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü Bölge Müdürümüzle görüşmemiz neticesinde Karayolları Bölge Müdürümüz ilk etapta 10 kilometrelik bir yolun yapılacağının müjdesini vermişti. İlimizin tüm milletvekilleriyle birlikte bu sorunu çözeceğimize inanıyorum” Dedi.

Whatsapp Image 2024 04 30 At 13.35.54 (1)

BAŞKAN ALAN: ETAK PROJEMİZ İLE BASKİL’İ KALKINDIRMAYI HEDEFLİYORUZ

Baskil’i hak ettiği yere getirme yönündeki gayretlerini ve bu konuda ETAK projesi kapsamında gerçekleştirdikleri çalışmalara değinen Başkan Alan, “Kıvanç Beyarslan’ın proje koordinatörlüğünü üstlendiği Elazığ Tarımsal Kalkınma Kooperatifi olarak yürüttüğümüz proje kapsamında Baskil Kaysısı ile ilgili çok ciddi çalışmalarımız var. İnşallah siz değerli belediye başkanımızla birlikte Baskil kayısısını dünyanın her tarafına tanıtıp yeni pazarların oluşmasına katkı sunacağız” dedi.

Whatsapp Image 2024 04 30 At 13.35.53

BAŞKAN ALAN: BASKİL’DE TİCARİ HAYAT DURMA NOKTASINDA

Baskil ziyareti kapsamında esnaflar ve ilçe halkıyla da bir araya gelen Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, vatandaşlarla görüşüp sorunları dinledi.

Baskil’de üretilen kayısının % 99’un Malatya’da işlendiğini ifade eden iş insanı Ercan Erdem,  “20 bin ton kuru kaysı rekoltemiz var.  Biz isteriz ki bu ürünler Elazığ’da işlensin ve Elazığ kazansın. Bu konuda İdris Başkanın Baskil kayısısına sahip çıkması bizleri mutlu etti” dedi.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak şehre yaptıkları hizmetleri takdirle izlediklerini dile getiren Baskil Odabaşı Mahalle Muhtarı Alaattin Karakol, Baskil yolunu gündeme getirdiği için Başkan Alan’a teşekkür etti.

Baskil programı çerçevesinde ilçe esnaflarını ziyaret ettiklerini dile getiren Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası başkanı İdris Alan, “Baskil’de ciddi bir ekonomik durgunluk yaşanıyor. Esnafımızın ticaretin en yoğun olması gereken saatlerde dahi kapı önlerinde oturması bunun en önemli göstergesi.  Ben AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partili sayın milletvekillerimizden Baskil yolunun ivedi bir şekilde acil bir şekilde yapılmasını istirham ediyorum.” Dedi.

Whatsapp Image 2024 04 30 At 13.35.53 (1)

BAŞKAN ALAN: EKONOMİYİ CANLANDIRACAK ADIMLAR ATILMALI

 Tekstil alanında ilçede bazı adımların atıldığını gördüğünü ifade eden Başkan Alan, “Aktif ve verimli olarak işletildiğinde bu tesiste 150 kişiye istihdam sağlanarak ilçenin ekonomik hayatına katkı sağlanacağına inanıyoruz. Baskil için Elazığ Tarımsal Kalkınma Kooperatifi projemiz kapsamında çok ciddi bir çalışmalar yapılıyor. İnşallah tüm bu adımlar birleşerek bir güç olup ilçede ekonomik heyecan ve atılım yaşanacak ve Baskil’in kalkınma süreci de hızlanmış olacak.” Dedi.

Whatsapp Image 2024 04 30 At 13.35.53 (1)Whatsapp Image 2024 04 30 At 13.35.52Whatsapp Image 2024 04 30 At 13.35.51