Eyüpsultan’daki Özel Eyüpsultan Final Akademi Anadolu Lisesi’nde Irak asıllı olduğu iddia edilen Y.K.’nin öğretmeni ve ardından okul müdürü olan İbrahim Oktugan’u silahla öldürmesi üzerine öğretmen sendikalarından alınan karara Eğitim Bir Sen Elazığ Şubesi’nde destek verecek.

Başkan Bahşi, “Son günlerde eğitim çalışanlarına yönelik artan şiddet olayları can almaya başlamış. Öğretmenlerin, eğitimcilerin ve Eğitim çalışanlarının darp edildiği ve öldürüldüğü bir noktaya geldik. Sözün bittiği yerdeyiz. Yeter artık, bunun ötesi yok. Kınama mesajı değil şiddet yasası istiyoruz. Artık her geçen gün eğitim çalışanlarına, sağlık çalışanlarına şiddet oranı artıyor. En son İstanbul’daki okul müdürü İbrahim Öğretmenimiz şehit edildi. Ben kendisine Allah’tan Rahmet diliyorum, yakınlarına ve eğitim camiasına baş sağlığı diliyorum” dedi.

Vlcsnap 2024 05 09 17H54M03S138

Öğretmenlik mesleğinde bir yasal düzenleme istediklerini ifade eden Eğitim Bir Sen Bir Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, Türkiye genelinde iş bırakma eylemi yapacaklarının altını çizdi.

Başkan Bahşi, “Öğretmenlik mesleğinin kanununda yasal düzenlemesinin yapılmasını sürekli talep ettik. Yarın Türkiye genelinde eş zamanlı olarak saat 11:00’de bir basın açıklaması yapılacak ve Eğitim Bir Sen olarak Türkiye genelinde iş bırakma eylemi yapacağız” dedi.

Başkan Bahşi, eylem kararının yasal hakları olduğunu belirterek, bir günlük iş bırakma dışında bir de imza kampanyası başlatacaklarını söyledi.

Başkan Bahşi, “Yasal olarak hakkımızdır bu. İş bırakma eylemi yapmak yasal bir haktır. Dolayısıyla arkadaşlarımızın hiç çekinmeden Eğitim kurumlarına gitmeden Ahmet Aytar Meydanı dediğimiz Cumhuriyet Meydanı’na gelmelerini ve bizim basın açıklamamıza destek vermelerini istiyoruz” dedi.

Vlcsnap 2024 05 09 18H09M08S100

Türkiye’de Sadece Elazığ’da Üretiliyor Türkiye’de Sadece Elazığ’da Üretiliyor