GÜNDEM

Başkan Gürgöze İptal Olan Palu Seçimleri İle İlgili Konuştu

31 Mart seçimlerinde Palu’dan AK Parti’nin adayı olarak Belediye Başkanı seçilen Efrayim Ünalan’ın mazbatası MHP’nin YSK’ya yapmış olduğu itirazın ardından iptal edilmişti.

YSK; Palu’nun yeni belediye başkanının seçilmesi için Palu Belediye Meclis Üyelerinin kendi arasında seçim yapmasına karar vermişti.

Verilen karara göre Palu’nun 5 AK Parti, 4 MHP’li belediye meclis üyeleri bugün saat 10’da Palu Belediye Başkanı seçmek üzere Palu Belediye Meclis Salonu’nda bir araya gelecekti.

Ancak Palu Belediye Meclis üyeleri arasında yapılacak olan seçimde MHP’li belediye meclis üyelerinin seçime katılmaması ile çoğunluk sağlanamadığı için seçimin Yarına ertelenmesine karar verildi.

GÜRGÖZE: BİZLER AK PARTİ GRUBU TAM TEŞEKKÜRLÜ EKSİKSİZ BİR ŞEKİLDE KATILDIK

Toplantıyı takip eden AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “Palu seçimleri 31 Mart’ta yapılan belediye başkanlığı seçimlerinde hukuki nedenlerden dolayı belediye başkanlığında bir boşalma söz konusu olmuştu. Ve YSK bu kararı verdikten sonra da Palu’da seçimin bugün 10:00 itibariyle yapılması gerekiyordu. Bizler AK Parti grubu tam teşekkürlü eksiksiz bir şekilde katıldık ve buradayız. Biz Doğu Anadolu Bölgesinden Sorumlu Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcımız, Malatya Milletvekilimiz Sayın Ahmet Çakır’ın başkanlığında, bizlerinde katıldığı bu toplantıda MHP’nin meclis üyeleri katılmadığından dolayı yeterli çoğunluk sağlanamadığından seçimler yarın yeniden yapılmak üzere hükümet komiserinin yapmış olduğu tutanakta seçimin yarın yapılmasına karar verildi. Dolayısıyla bugün herhangi bir seçim yapılması mümkün olmadı. Çünkü karar sayısı ilk toplantıda çoğunluğun 2/3 sağlanması gerekiyordu. Bizim 5 meclis üyemiz var. 5’i de şu an burada, belediyede toplantı salonunda bekledik. Ancak MHP Meclis Üyeleri katılmadığı için bu toplantıyı gerçekleştiremedik. Yarın yapılacak bu seçimler. Tekrar yarın saat 10:00’da burada tekrar bu seçimi gerçekleştirmek üzere bir daha bir araya gelmiş olacağız. Sizlerde haberi Elazığlı, Palulu hemşehrilerimize ilan etmek için buradaydınız. Ancak maalesef seçimi gerçekleştiremedik. İnşallah yarın saat 10:00’da bu seçimi gerçekleştireceğiz”dedi.

Seçimlerin ertelenmesinin ardından AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, mazbatası alınan Efraim Ünalan ve Belediye meclis üyeleri ile birlikte, belediye binası önünde fotoğraf çekerken, bir grup Palulu da Ünalan’a için destek sloganları attı.