MÜSİAD Elazığ Şubesi, önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı.

Elazığ Valiliği'nden Deprem Açıklaması Elazığ Valiliği'nden Deprem Açıklaması

Şube Başkanı Tekin Gürkan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda sektörlerin ara eleman ve nitelikli personel ihtiyaçlarının karşılanması noktasında önemli kararlar alındı.

8062E88D 875B 4F74 8Ceb 6C3407C91142

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, Şube Müdürleri, İş Kur Şube Müdürü Şevki Esen, Ticaret ve Meslek Liselerinin Müdürleri ve idarecilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan, sektörlerin eleman ihtiyaçlarını karşılamak için hayata geçirecekleri programların büyük öneme sahip olduğunu vurguladı.

Programa katılan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit’e ve okul müdürlerine katılımları için teşekkür eden Başkan Gürkan, “Nitelikli iş gücünün artırılması, sanayi kuruluşlarında hizmet veren kalifiye eleman sayısının çoğaltılması ve ara eleman ihtiyacının karşılanması adına mesleki ve teknik eğitim hayati bir öneme sahip. Kurulduğu günden bugüne, mesleki ve teknik eğitim faaliyetlerine büyük önem veren MÜSİAD, Meslek Liseleri ile sektör temsilcilerinin bir araya gelmesi adına bugüne kadar birçok proje geliştirdi ve bu kapsamda önemli çalışmalara imza attı. Değişen ve dönüşen Türkiye ile birlikte MÜSİAD da bir tazelenme sürecine girerek, kurum bünyesinde kurulan MÜSİAD İş Gücü Planlama ve Mesleki Eğitim Komitesi ile mesleki eğitime ayrı bir parantez açtı. Bu kapsamda Elazığ’da hayata geçireceğimiz programlarla biz de şehrimizin bu konudaki eksikliğini giderme arzusundayız. Amacımız, aranılan nitelikli eleman ile sektörün buluşmasını sağlamak, Meslek Liseleri ile sektörün sürekli temas halinde kalmasını sağlamak, Müfredat programları hazırlanırken sisteme dahil olarak güncel müfredatların hazırlanması noktasında Milli Eğitim Bakanlığına destek vermek, Üreten Okullar” projesi ile Meslek Liselerinde bulunan Döner Sermaye İşletmesi (DÖSE) faaliyetlerinin etkinliğini artırmak, Öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimine katkı sağlamak, Öğrencilerin farklı işletmelerde eğitim/seminer almalarını sağlayarak akademik ve mesleki gelişimine katkı sunmak" dedi.

91Fb4A7D 6315 43D6 Bbea Cc955B7298489C6F2138 E1E1 4D93 A623 304A7C08E49D