GÜNDEM

Bedensel Engelli Muhammed Tek Parmağıyla Film Senaryosu Yazdı

Yüzde 97 oranında bedensel engelli olan 25 yaşındaki Muhammed Uçur, cihazlara bağlı bir şekilde yaşamanı sürdürüyor.

Hilalkent Mahallesi’nde oturan Muhammed Uçur’un film senaryosu yazmak gibi bir hayali vardı. Bu hayalinden vazgeçmeyen bedensel engelli Muhammed Uçur, hayalini gerçekleştirdi ve uzun metrajlı bir film senaryosu yazdı.

UÇUR: YÖNETMENLERİMİZİN SESİME KULAK VERMELERİNİ İSTİYORUM

Uçur, “Annem babam yardımcı oluyorlar bana. Sadece 1 parmağımla bilgisayar kullanabiliyorum. Ama çok şükür bilgisayara bakabiliyorum. Arada bir de film falan izliyorum. Öyle geçiyor. Hayatımın uzun bir süresi uzanarak geçiyor. Yapımcılarımızın, yönetmenlerimizin sesime kulak vermelerini istiyorum, bana yardım etmelerini istiyorum" dedi.

UÇUR: İÇİN BENİ DUYAN HERKESTEN YARDIM BEKLİYORUM

Yazdığı film senaryosunu anlatan Uçur, “93 harbi diye bilinen bir Osmanlı’nın savaşını anlatıyor. Son dönemlerindeki yıkılma sürecinin başladığı bir savaş. Ama biz anlıyoruz ki bu savaşla Osmanlı kolay kolay yıkılmadı. Anlattığım hikaye. Gazi Osman Paşa’nın da Plevne savunmasında mücadelesini anlatan bir hikaye. Sonunda bir netice alabildik. Ayrıca benim gibi aynı hastalıkta olan abim vefat etti. Rahmetli abim onunla birlikte biz bu filmin senaryosunu düşündük ve yazmaya karar verdik. İlk başlarda biraz zor oldu ama inanıyorsanız biz olacağına inanarak yazdık. Film yapılması için böyle bir hikaye yazdık. Hayatımızda ilk defa yazdık ama vefat eden abimin çok katkısı oldu. Onun yardımıyla böyle çok güzel bir film senaryosu oldu. Bunun film olması için beni duyan herkesten yardım bekliyorum” şeklinde konuştu.

Sadece bir parmağını kullanarak bilgisayar aracılığıyla senaryo yazan Muhammed Uçar, şimdi senaryosunun filme dönüştürülmesi için destek bekliyor.