GÜNDEM

Bilal Öztürk'ten Açıklama

Yayınladığı Basın açıklamasında Elazığ İlindeki İlçe Tüketici Hakem Heyetlerinin tamamı İl Tüketici Hakem Heyetine bağlandığını söyledi.

İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Bilal Öztürk 01/08/2018 Tarihinden itibaren sadece Ticaret İl Müdürlüğü bünyesindeki İl Tüketici Hakem Heyetleri Hizmet vereceğini belirterek “ Basın Bülteni Tüketiciler ile satıcı ve sağlayıcılar arasında çıkan uyuşmazlıklara çözüm bulmak amacıyla 1995 yılında her il ve ilçe merkezinde en az bir tüketici hakem heyeti kurulmuş ve geçen 23 yıllık sürede tüketici hakem heyetleri, tüketicilerin ekonomik çıkarlarının korunması amacıyla önemli bir görev üstlenmiştir. Bugüne kadar 81'i ilde ve 921'i ilçede olmak üzere toplam 1011 tüketici hakem heyeti faaliyet göstermekteydi. Ancak, aradan geçen süre içerisinde hakem heyetlerinin yapısının yeniden gözden geçirilmiş günün gelişen ve değişen şartlarına uygun bir şekilde yeniden yapılandırılmasına ihtiyaç duyulmasıyla heyetlerin yetki alanları yeniden düzenlenerek 211 yeni Tüketici Hakem Heyeti karar mercii olarak yetkilendirilmiştir. Tüketici hakem heyetlerinin yeniden yapılandırılması çalışmaları heyetlerin kapatılması çalışması olmayıp, yetki alanlarının (karar mercilerinin) yeniden belirlenmesi olarak hazırlanmıştır” ifadelerini kullandı.

“DAHA BASİT DAHA MASRAFSIZ”

E-Devlet Kapısıyla Tüketici Bilgi Sistemi üzerinden elektronik ortamda başvuru yapılabileceğini belirten Öztürk “ Söz konusu düzenlemeyle Elazığ İlimizdeki İlçe Tüketici Hakem Heyetlerinin tamamı İl Tüketici Hakem Heyetimize bağlanmıştır. İlçe Tüketici Hakem Heyetlerimize Başvuru yapan tüketicilerimizin şikâyetleri İlçe Tüketici Hakem Heyetlerimizce bu yılın sonuna kadar sonuçlandırılacaktır.01/08/2018 Tarihinden itibaren sadece Ticaret İl Müdürlüğü bünyesindeki İl Tüketici Hakem Heyetleri Hizmet verecektir. Yeniden yapılandırılan sistem çerçevesinde tüketicilerimiz yine ikametgâhlarının bulunduğu ilçelerinin Kaymakamlıklarında bulunan Tüketici Hakem Heyeti irtibat noktalarından ya da E-Devlet Kapısıyla Tüketici Bilgi Sistemi üzerinden elektronik ortamda başvuru yapabileceklerdir. İl Tüketici Hakem Heyetleri bu yıl itibariyle 6 bin 860 liraya kadar olan uyuşmazlıklarda tarafları bağlayıcı nitelikte karar vermekte olup Tüketicilerimizin satılıcı ve sağlayıcılarla yaşadıkları anlaşmazlıkları daha basit daha hızlı ve daha masrafsız çözümlenmesini sağlayarak yargının yükünü hafifletmektedir. Yapılan değişikliğin tüketicilerimize,işverenlerimize,ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum” şeklinde aktardı.