Türkiye Bilim Teknolojileri Derneği, Bilişim Teknolojileri Kongresini Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Kongreye Amerika’dan bağlanan Türkiye Bilişim Derneği Elazığ Şube Başkanı Asaf Varol, derneğin çalışmaları hakkında bilgiler sundu.

VAROL: 26 NİSAN 2019 TARİHİNDE İLK ETKİNLİĞİMİZİ YAPMIŞTIK

Türkiye Bilişim Derneği Elazığ Şube Başkanı Asaf Varol, “ Derneğin Elazığ Şubesi ile ilgili sizlere kısa bir sunum yapmak istiyorum. 26 Nisan 2019 tarihinde Türkiye Bilişim Derneği Genel Başkanı be burada isimleri geçen değerli arkadaşlar Elazığ’a teşrif etmişlerdi ve ilk etkinliğimizi yapmıştık” dedi.

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye katılan Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şube Başkanı Deniz Tiryakioğlu, alanında öncü bir dernek olduklarını ifade etti.

TİRYAKİOĞLU: 1971 YILINDA KURULMUŞ ALANINDA ÖNCÜ BİR DERNEKTİR

Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şube Başkanı Deniz Tiryakioğlu, “ 1971 yılında kurulmuş alanında öncü bir dernektir. Biz hep ilk derneğiz diye konuşup, düşünüyorduk fakat öğrendik ki İrlanda da bizden 1 yıl önce açılmış bir bilişim derneği var o yüzden ilk üç dernek diyoruz” dedi.

Elazığ’ın derin bir tarihe sahip olduğunu belirten Türkiye Bilişim Derneği Genel Başkanı Rahmi Aktepe, Fırat Üniversitesinin yükselen başarı grafiği ile ilgili bilgiler sundu.

AKTEPE: LİSTEYE FIRAT ÜNİVERSİTESİ’NDEN KIRK İKİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ GİRDİ

Türkiye Bilişim Derneği Genel Başkanı Rahmi Aktepe, “ yalnız geçmiş ile değil Elazığ kültür ve bilim geleneğini bugün de devam ettirmektedir. Son zamanlarda Stanford Üniversitesi dünya bilim insanları arasında ilk yüzde ikilik dilime giren akademisyenleri açıkladı. Bu listeye Fırat Üniversitesi’nden kırk iki öğretim görevlisi girdi. Türkiye’de de, üniversiteler arasında İTÜ bu alanda birinci ikinci de Fırat Üniversitesi” dedi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, üniversitede 4 bin kişiden oluşan bir bilişim teknoloji ordusu olduğunu kaydetti.

GÖKTAŞ: AMERİKA’DA BİR ÜNİVERSİTEYLE ORTAK DİPLOMA VERDİĞİMİZ BİR PROGRAMIMIZ VAR

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “ Üniversitemiz mühendislik fakültemizde bilgisayar ve yazılım mühendisliği, teknoloji fakültemizde yine yazılım mühendisliğimizin birinci ve ikinci öğretimleri var. Birde Amerika’da bir üniversiteyle ortak diploma verdiğimiz bir programımız var. İki yıllık Meslek Yüksekokullarımızın hemen hemen tamamında bilgisayar programcılığı bilgisayar teknolojileri programlarımız var. Üniversitemizde yaklaşık dört bin kişiden oluşan bilişim teknolojileri ordusu var. Böyle bir üniversitede yönetici olmak hakikaten bize gurur veriyor. Bu nedenle ben bilişim teknolojilerinin çok kıymetli ordusuna da saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Aslında günümüzde hukuk alanından sağlık alanına, mühendislik alanında artık günümüzde hayatımızın her alanında bilişim teknolojileri çok önemli bir yeri teşkil etmekte yani bugün bilgisayar teknolojisinde yazılım alanında bildiğiniz bir bilgi on yıl bile değil belki bir ay bir hafta sonra eski bilgi olarak hayatımıza girmekte. Bu konuda sürekli kendimizi geliştirmemiz gerektiği ortada” ifadelerini kullandı.