Fırat Üniversitesi Filistin Destek ve Dayanışma Platformu, Şehri Elaziz Sesimi Duyan Var mı Engelsiz Sosyal Yaşam ve Yardımlaşma Derneği, TÜGVA, KADEM ve Kızılay işbirliğinde İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki amaçlı boykot düzenlendi.

Anadolu Basın Federasyonu’ndan Saldırıya Kınama! Anadolu Basın Federasyonu’ndan Saldırıya Kınama!

Vlcsnap 2024 06 10 18H17M07S980

Grup, İsrail’in Gazze’ye Yönelik saldırıları nedeniyle sürdürülen boykota dikkat çekmek için yabancı bir kahve markasının şubesi önünde basın açıklanması yapıldı.

İlmi Araştırmalar Öğrenci Topluluğu Sözcüsü Ömer Eren Güneş, İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinden beri Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılara karşı devam ettirdikleri boykotu sürdürmek için tüm gençlere çağrıda bulundu.

Ömer Güneş, “İsrail 1947’den bu yana Gazze’de zulmüne devam ediyor. İsrail’in 7 Ekim’den bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda ise 10 bin’i kadın 16 bin’i çocuk 36 bin masum sivil hayasızca katledildi. Bu ülkenin geleceği olan gençler olarak insanlığın yarınını savunmaya her koşulda devam edeceğiz. Fırat Üniversitesi Filistin Destek ve Dayanışma Platformu gençleri olarak siz büyüklerimizden her zaman genç kalmanızı ve bu davada bizlerin arkamızda durmanızı istiyoruz” dedi.

Vlcsnap 2024 06 10 18H28M40S107

Şehri Elaziz Sesimi Duyan Var mı Engelsiz Yaşam ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mert Erol Turmuş, bir alana bir bedava diyen boykotlu firmaları eleştirerek, "bir can alana bir can bedava olmasın" ifadelerini kullandı.

Başkan Turmuş, “ Şu son zamanlarda kaybolan yani boykot çalışmaların unutulmaya yüz tutması kardeşlerimizin de artık boğazına kadar geldi. Buradan büyük bir serzenişte bulundular. Bizde kardeşlerimizin yanında olarak yer aldık. Allah onlardan razı olsun” dedi.

Vlcsnap 2024 06 10 18H21M43S080

Basın açıklamasının ardından sloganlar atan grup Malatya Caddesi üzerinde bulunan bir üst geçit üzerinde temsili olarak bezden yapılmış manken sallandırdı.

 

Editör: Yakup Uğur