Elazığ Valiliği Ve Elazığ Belediye Başkanlığı, Fırat Üniversitesi ve Manas Yayıncılık tarafından Kırgız Cumhuriyeti'nin Halk Yazarı, Cengiz Aytmatov’un adının verildiği millet parkı ve anıtının açılış programı kapsamında Cengiz Aytmatov’u anma konseri düzenlendi.

Kırgızistan Cumhuriyeti’nden önemli isimlerin ve Elazığ Protokolünün katıldığı Konser, Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Program, Dünya Edebiyatının Büyük Kalemlerinden Biri Olan Cengiz Aytmatov’un Elazığ ziyaretini anlatan Sinevizyon gösterimi ile başladı.

Program Elazığ Valisi Ömer Toraman ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğlları’nın Kırgızistan’dan gelen konuklara Şükran belgelerini takdimi ve Kırgızistan’dan gelen hediyelerin Elazığ Protokolüne takdimi ile devam etti.

Daha sonra Musaoğlu Tölebek'in, Manas Destanından kesitleri seslendirmesi ve Kırgız Şair ve Sanatçı Marsgül Abılova’nın Türkiye ve Cengiz Aytmatov için yazılan şiir ve şarkıları seslendirmesi ile devam etti.

Program Solistliğini Mustafa Öztürk’ün yaptığı Fırat Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Halk Müziği Topluluğunun Konseri ile sona erdi. 

Elazığ’da Sıfır Atık Geri Dönüşüm Sergisi Düzenlendi Elazığ’da Sıfır Atık Geri Dönüşüm Sergisi Düzenlendi