GÜNDEM

Cevizli Elazığ Kültür Ve Yardımlaşma Derneği, Meşk Gecesi Düzenledi

Gurbetteki Elazığlılar bir araya geldi, Kartal Cevizlide yer alan Elazığ kültür ve yardımlaşma derneği İstanbul’daki Elazığlılara meşk gecesi düzenledi.

Programda İstanbullu sanatçıların birbirinden güzel Elazığ türkülerini seslendirmeside büyük alkış aldı.

İÇMELİ: ELAZIĞ TÜRKİYE’NİN BEL DİREĞİ

Elazığ Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömer İçmeli, “Elazığ Türkiye’nin çimentosu. Elazığ Türkiye’nin bel direği, Elazığ Türkiye’nin gönül sevdalılarının çok güzel insanların yetiştiği bir il. Bundan 2 ay kadar önce gençlik kollarımızın Elazığ’daki ihtiyaç sahipleri çocuklarımıza 523 tane kot, mont, atkı ve bere bağışlar toplayarak götürüp teslim ettik. Osmanlı’dan kalan bir sakada taşı var biliyorsunuz camilerin belirli noktalarına sadaka taşları yapılırdı, imkanı olanlar oraya para bırakırdı, ihtiyacı olanlar da gidip oradan ihtiyacı kadar alırdı. Şimdi paranın geçmediği, Elazığ Belediye Başkanı Sayın Mücahit Yanılmaz tarafından ve altın şehirler ödül yarışmasında birinci olan bir projeyi hayata geçirmiş oldu orada. Buda hayır çarşıdır. Para geçmiyor, sadece hayır yapacak hemşerilerimiz, insanlarımız oraya bağışta bulunuyor. Bizde geçen hafta Elazığ’a giderken 25 tane il dernek başkanımızla biz dernek üyeleri ile birlikte oraya gittik, hayır çarşısına da küçük bir katkı da bulunalım dedik. O yardıma katkıda bulunan ve emek veren tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

GÖKTEMİR: BELEDİYE BAŞKANIMIZI ZİYARET ETTİM

Ak Parti Pendik Meclis Üyesi ve Elâzığ kültür ve yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Cihan Göktemir ise, “23 Nisan’da Elazığ’a gitmeden önce ben Belediye Başkanımızı ziyaret etmek istemiştim. O ziyaret esnasında bana 3 tane hediye verdi. Bir tanesinin Sayın Dernek Başkanımıza verilmesini istedi diğer iki tanesini de Elazığ’daki misafirlerimize taktim etmiştim” diye konuştu.

SEVİM: ELAZIĞ ÜLKENİN SAĞLAM OLARAK GÖRÜNTÜ TÜSÜNÜ VERİYOR

Hemşerimiz CHP Kartal Belediye Meclis Üyesi Av. Perihan Sevim ise, “Gerçekten derneğinizin bu resmini ben çok seviyorum, çok gurur duyuyorum. Elazığ Türkiye’nin çimentosudur dedi başkanımız çok doğrudur. Biz Elazığlılar birlik, bütünlüğe, ülkenin sağlam olarak dışarıya görüntü vermesine, içeride kardeşliği bizler Elazığlılar olarak temsil ettiğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.