Merhum Tunceli Milletvekili Kamer Genç vefatının 8. yılı için Tunceli’de düzenlenen anma programına katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, programın ardından Elazığ’a geldi.

TSYD Genel Kurulunda Oğuz Tongsir Güven Tazeledi TSYD Genel Kurulunda Oğuz Tongsir Güven Tazeledi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Elazığ İl teşkilatında partilileri ile buluştu. CHP Genel Başkanı Özel’e CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’da eşlik etti.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, bu şehrin sorunları, bu şehirde yaşayan insanların beklentileri, talepleri bizim asli sorunlarımız oldu” dedi.

Milletvekili Erol, “Burası babayiğitlerin şehri, burası gakgoşların şehri. Elazığ yaşam tarzıyla,kültürüyle, devlete olan bağlılığıyla, Cumhuriyete olan sadakatiyle Mustafa Kemal Atatürk’ün yoldaşlarının yaşadığı kent olarak bu bölgede gerçekten her anlamda faklılık gösteren bir şehirdir. Bu şehrin sorunları, bu şehirde yaşayan insanların beklentileri, talepleri bizim asıl sorunlarımız oldu. Kimsesizlerin kimsesi oldu, deprem sürecinde vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi, hak sahiplerinin mücadelesinin verilmesi, milli ve manevi değerlere sahip çıkmak, terör örgütlerine meydan okumak, devlete sahip çıkmak, bir milletvekili olarak bizim önceliğimiz oldu ve Elazığ’da bizim hakkımızı verdi. Bizde bu duygularla, bu düşüncelerle her zaman Elazığ’ın milli ve manevi değerlerinin yanında olmayı kendimize sorumluluk bulduk” dedi.

Elazığ’dan partililerine seslenen Genel Başkan Özel, Elazığlıların yüzünü güldürüp onları rahat ettireceğiz diyerek, 31 Mart yerel seçimler için vatandaşlardan oy istedi.

Genel Başkan Özel, “Elazığ gibi vatanını, milletini, bayrağını sevenlerin ata evinde baba evinde her zaman yeri vardır. Bundan önce başka partiye oy verip iyi olsun diye ama bakar ki on bin tl emekli maaşına mahkûm edilmiş. Birileri geldiğinde 1.5 asgari ücretmiş bugünkü hesap yirmi beş bin tl’ymiş en düşük emekli maaşı. Şimdi olmuş 0.55 asgari ücret, on bin lira, oda bu ay alınacak, geçen ay yedi bin beş yüz tl’ydi. Bu durumda artık baba evine gelmenin ve birilerine artık ben yokum bu kadar yoksulluğa, bu kadar açlığa, bu kadar işsizliğe, bu kadar hayat pahalılığına, ürettiğimin bu kadar değerini bulmamasına, artık her geçen gün yoksullaşmaya karşı ben yokum burada ben artık baba evine gidiyorum demenin zamanıdır. O tarih Elazığ’da 31 Mart 2024’tür. Biz size iyi yönetim, dürüst yönetim, çokça hizmet vadediyoruz hepinizden bir kez daha 31 Mart’ta Belediye Başkan Adaylarımıza destek bekliyorum” ifadelerini kullandı.

“Emin olun Elâzığ’ın çehresi değişecek. Kaderi değişecek, geleceği değişecek” diyen Genel Başkan Özgür Özel, "Bu kenti, Elazığ’ı, Elazığspor’u ayağa kaldıracağız “dedi.

Genel Başkan Özel, “31 Mart’ta Çağlar’ı bir dönem yetkilendirin. Eğer ki memnuniyeti seçildiği günün iki katına çıkmazsa bir daha aday yapmayalım onu ama emin olun Elazığ’ın çehresi değişecek, kaderi değişecek, geleceği değişecek, öyle bir Elazığ olacak ki diyeceksiniz iyili bu sefer böyle yaptık. Bu sefer Çağlar Başkan’a genç İl Başkanı Onur Başkanın ekibine Elazığ’la bütünleşen Gürsel Erol’a sizlerden kuvvetli bir destek bekliyoruz. Biz bu işi hep beraber başaracağız. Buna yürekten inanıyoruz. Bundan sonraki süreçte güzel günlerde birlikte olacağız. Acıyı birlikte yaşadık, depremi birlikte yaşadık, sıkıntıları birlikte yaşadık bundan sonra bu kentin dirençli bir kent olabilmesi için depreme dirençli, doğal afetlere dirençli, yoksulluğa dirençli bir kent olabilmesi için sizden yetki istiyoruz. Biz bu kentin direncini arttıracağız, Elazığ’ı ayağa kaldıracağız, Elazığspor’u ayağa kaldıracağız, gençlerin yüzünü güldüreceğiz, yaşlılarımıza hürmet edeceğiz, Elazığlıların yüzünü güldürüp, onları rahat ettireceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi nasıl seçildiği her yerde çok iyi işler yapıyorsa Elazığ’da da yapacak” dedi.