Çifte felaketlerinin yıl dönümü dolayısıyla CHP Genel Merkezi tarafından görevlendirilen heyet Elazığ’da incelemelerde bulundu.

Heyeti oluşturan isimlerden CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İstanbul Milletvekili Ali Gökçek, Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, Bursa Milletvekilleri Kayıhan Pala, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Hasan Öztürk ve Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez Elazığ’a geldi.

Heyet ilk olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı üstlenen Atatürk Lisesi inşaat alanını ziyaret etti.

Necip Güngör Kısaparmak MTAL Öğrencilerinden Konser Necip Güngör Kısaparmak MTAL Öğrencilerinden Konser

Burada inşaat alanını inceleyen ve yüklenici firmadan bilgiler alan heyet daha sonra Yıldızbağları Ankara Ortaokulu inşaat alanını gezdi.

Elazığ’da okul yaptıran Ankara, İstanbul ve İzmir büyükşehir belediyelerine teşekkür eden CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Yıldızbağları Ankara Ortaokulu’nun 31 Mart itibariyle teslim edileceğini ifade etti.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, inşaatında sona gelinen okulun 31 Mart tarihinde Milli eğitime devredileceğini söyledi. Erol, “Ankara Ortaokulu olarak geçen eski adıyla mahalle sakinlerinin kullandığı isimle Eski Yıldızbağları Ortaokulu. Okulumuz bitti, 31 Mart tarihi itibariyle teslim edilecek ve sonra Milli Eğitim’e devredilecek. Eğitime çok büyük katkı verdik ben buradan 3 büyükşehir başkanımıza, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e ve şuanda önünde bulunduğumuz Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı okulun önündeyiz Mansur Yavaş Bey’e çok teşekkür ederim. Şuanda bu okula geçecek öğrenciler bir alttaki okulda eğitim görüyorlar onları buraya alacağız ve biz yine bir belediye başkanımızdan rica edip o okulunda bakım onarımını gerekse yeniden yapılanmasını talep ederek bu mahallelerdeki okul ihtiyacını çözeceğiz. Ben emeği geçen bütün belediye başkanlarımıza, firma sahiplerine, teknik ekibimize, emeği geçen tüm işçilerimize teşekkür ederim” dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Elazığ’a kazandırılan depreme dirençli okulları gezerek gurur duyduklarını kaydetti.

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez’de, okulların Elazığ’a kazandırılmasında Gürsel Erol, Ankara, İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlarına teşekkür etti. Suiçmez, “Yapılan depreme dirençli okulları yapılmaya çalışılan 3 okulu da ziyaret ediyoruz gerçekten sosyal demokrat belediyecilik geldiği zaman nelerin olabileceğini gösterecek çok örnek yapılar çok büyük gurur duyduk. Elazığ’ın bu nitelikli okullara kavuşuyor olmasından dolayı da biz sevinçliyiz. Öncelikle çok kıymetli vekilimize teşekkür ediyoruz bir şeyi getirmek, yaptırtabilmek çok kolay değil bu özelliği zaten sayın vekilimizin var Elazığ’ın da bundan nasiplenmesi bizim için çok önemli” dedi.

CHP heyetinin bir diğer durağı ise El-Cem Elazığ Cem Kültür Vakfı oldu.  

Karşıyaka Mahallesi’ni de ziyaret eden heyet, mahalle muhtarı ve vatandaşlarla bir araya gelerek sorun ve talepleri dinlediler.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Karşıyaka Mahallesi’ndeki sorunları mecliste gündeme getireceğini aktardı.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Karşıyaka Mahallesi’nin sorunlarının çözümüne bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada katkı sunmaya devam edeceklerini söyledi. Erol, “Karşıyaka’ya karşı bizim her zaman özel bir ilgimiz oldu ne zaman aransa geldik, sorunları dinledik gündeme getirdik, kısman çözebildik kısmen çözemedik, kısmen sorunları gündeme getirerek bürokrasiyi harekete geçirdik” şeklinde konuştu.

Karşıyaka Mahalle Muhtarı Ruhi Demirbaş, Tokilerle ilgili sıkıntıları dile getirdi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve beraberindeki heyet daha sonra Güneykent Mahallesi’ni ziyaret ederek TOKİ sakinleri ile bir araya geldi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda AFAD tarafından düzenlenen “6 Şubat Depremleri “konulu fotoğraf sergisini gezen CHP’li milletvekilleri, vatandaşlarla da bir araya gelerek uzun süre sohbet etti.

Heyet son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı üstlenen Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İnşaat alanını ziyaret etti. CHP heyeti, yüklenici firma yetkililerinden yapım süreci ile ilgili bilgi aldı.

Milletvekili Erol, Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ayrıcalıklı bir projeye sahip olduğunu belirterek nitelikli öğrencilerin yetişeceğini ve istihdama katkı sunulacağını kaydetti.