31 Mart Yerel seçimlerine sayılı günler kaldı.

CHP Elazığ Belediye Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran projelerini, proje tanıtım toplantısında kamuoyu ile paylaştı.

Programın açılış konuşmasını yapan CHP İL Başkanı Av. Onur Özkan, “Elazığ’da değişim şart” dedi.

Başkan Özkan, “Bugün Elazığ’a herkesin dilinde olan “Değişim Şart” sözünün karşılığı olan aslında tek alternatif olan herkesin gidebileceği tek adres olan Cumhuriyet Halk Parti’si Sosyal Belediyecilik Projelerinin tanıtımı için bir araya geldik. Elazığ’da Cumhuriyet Halk Partili Milletvekilinin nasıl olduğunu gösteren ve Elazığ’ı yürekten selamlayan Elazığ’ında buna karşılık olarak Elazığ’ın sesi dediği bize de siyaseten yol gösteren, ağabeylik yapan Sayın Milletvekilimiz Gürsel Erol’u bu şehre karşılık üzere değil hizmet üzerine yaptığı siyasetin devamının halka hizmet şeklinde, halka hizmet olarak yapan Belediyeciliğin, bu Belediyeciliğin şehrimize ne getireceğini  birazdan size anlatacağız” dedi.

Sosyal belediyecilik adı altında hazırladığı 26 projeyi tanıtım toplantısında kamuoyu ile paylaşan Aday Duran, 31 Mart yerel seçimleri ile yeni bir başlangıç bizleri bekliyor ”dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Belediye Başkan Adayı Av. Coşkun Çağlar Duran, düzenlenen lansman toplantısıyla projelerini açıkladı.

31 Mart tarihinde yapılacak seçimler için çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren CHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Av. Coşkun Çağlar Duran, Elazığ’ın büyük talep gösterdiği, şehre yeni bir umut ışığı, bir başlangıç enerjisi olan Sosyal Belediyecilik Projelerini, Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda tanıttı. Programa CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İl Başkanı Av. Onur Özkan, Kadın Kolları Başkanı Ayten Çekil, Gençlik Kolları Başkanı Sinan Akkoç ve çok sayıda Cumhuriyet Halk Partili ile vatandaş katıldı.

“HALKA HİZMET İÇİN YAPILAN BELEDİYECİLİK NASIL OLUR GÖSTERECEĞİZ”

Lansman toplantısı açılış konuşmasını yapan CHP Elazığ Başkanı Av. Onur Özkan: “Bugün Elazığ’da hemen her insanın ağzında olan bir değişim şart sözünün tek karşılığı olan Elazığ için aslında tek alternatif olan Elazığ da yeter artık diyen herkesin gidebileceği tek adres olan Cumhuriyet Halk Partisinin sosyal belediyecilik projelerinin tanıtımı için bir araya geldik.

Elazığ’ı sosyal belediyecilik ile buluşturmak için çıktığımız bu yolda Elazığ a cumhuriyet halk partili bir vekil nasıl oluru gösteren Elazığ ı Elazığlıyı seven ve Elazığlıların da Elazığ’ın sesi dediği bize de siyaseten yol gösteren ağabeylik yapan sayın milletvekilimiz Gürsel Erol’un Elazığ da karşıtlık üzerine değil hizmet üzerine yaptığı siyasetin devamı halka hizmet için yapılan belediyecilik nasıl olur anlatmak için buradayız.

Belediye başkan adayımız yol arkadaşım kardeşim Coşkun Çağlar Durana il meclisi ve belediye meclisi adayı partililerimize başarılar diliyor onları sizlere emanet ediyorum.  Birlikte kazanacağız sizlere güveniyorum.  Bugün ve daima yanımızda olduğunuz için hepinize tekrar teşekkür ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

“HEDEFİM HER ZAMAN ŞEHRİME HİZMET ETMEK”

Proje tanıtım toplantısında konuşan CHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Av. Coşkun Çağlar Duran, hem meslek hayatında hem il başkanlığı döneminde hem de başkan adaylığı sürecinde tek amacının Elazığ’a hizmet olduğunu belirterek: ““31 Mart Seçimleri sonrasında Elazığ’da güzel günler göreceğiz. Hep şehri önceledim. Ülkemizin her bir karış toprağı önemli. Ama Elazığlı olmak ayrıcalıklı. En zor dönemlerde çizgisini bozmayan bir şehir. Her daim payına düşene razı olmuş ve mertliğinden taviz vermemiş. Ne güzel Elazığlı olmak ve Elazığ’da yaşamak. Gönülden bağlı olduğumuz şehre hangi hizmetleri getireceğimizi sizlerle paylaşmak istedik. Dün avukat ve il başkanıyken de dün de bugün de belediye başkanı adayıyken hep gayem beni ben yapan şehre hizmet etmek oldu.” şeklinde konuştu.

“ELAZIĞ BENİM SEVDAM”

Başkan Adayı Duran, “Benim arkamda ajandam yok. Allah nasip ederse 1 Nisan sabahı başkan olursak aziz hemşehrilerime yakışır bir Elazığ bırakmak adına çalışacağız. Elazığ sevdam diye bu yola çıktım. İnsanları bize umut dolu gözlerle baktı. Kendileri sıkıntılarını bize anlattı. Bu şehrin evladıyız. Hangi mahallede ne sıkıntı var. Hepsini biliyoruz. Ayakları yere basan projelerimizle sizlerleyiz. Belediyenin standart yapması gereken zorunlu işleri anlatmayacağım. İnsanları mutlu etmeyi hedefleyen, şehrin standartlarını yükseltecek projelerimiz var.” dedi.

CHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Duran, daha sonra Sosyal Belediyecilik çatısı altında hayata geçirecekleri projeleri anlattı. İşte o projeler:

“EMEKLİYE MADDİ YARDIM DESTEĞİ”

Açlık sınırının altında emekli maaşı alan her emekliye her ay belediye bütçesinden düzenli olarak 2.000 TL maddi destek sağlanacak.

“ELAZIĞDA KREŞSİZ MAHALLE BIRAKMAYACAĞIZ”

“Mahallelerdeki nüfus yoğunluğuna göre açılacak kreşlerimizde; çocuklarımızın kendine güvenen, problem çözebilen, yaratıcı, araştırmacı, sosyal ve iletişim becerilerine sahip, saygı, hoşgörülü, etik değerlere bağlı, akademik açıdan donanımlı ve mutlu bireyler olarak yetişmeleri için iyi ve kaliteli bir okul öncesi eğitim hizmeti almaları sağlanacak.”

“ÖĞRENCİ AŞEVLERİ KURULACAK”

“Üniversitede okuyan gençlerimizin beslenme İhtiyaçlarına katkı vermek ve eğitim giderlerinin yükünü biraz hafifletmek amacıyla ücretsiz öğrenci aşevleri açılacak.”

Milletvekili Açıkkapı: Emeklilerimiz Bizim Baş Tacımızdır Milletvekili Açıkkapı: Emeklilerimiz Bizim Baş Tacımızdır

“HALK SÜT UYGULAMASI İLE SÜT İÇMEYEN ÇOCUK KALMAYACAK”

“Üreticilerin sütlerini değerinde alıp, 3-6 yaş arası çocuklarımıza ücretsiz süt dağıtımı yapacağız.”

“MAHALLE KÜTÜPHANELERİNİN YAYGINLAŞTIRILMASI”

“Modern teknolojinin tüm imkanlarının kullanılacağı kütüphaneler açılarak gençlerimizin bilgiye erişimini kolaylaştıracağız. Kütüphanelerimiz sıradan bir kütüphane olmayıp, çok fonksiyonlu kütüphane olacak.”

“EĞİTİM DESTEK KARTI İLE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE KIRTASİYE DESTEĞİ”

Eğitim destek kartıyla ekonomik zorluk yaşayan ailelerimizin çocuklarının kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayarak eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlayacağız.

“HALK EKMEK FABRİKASI AÇILACAK”

“Elazığlıların uygun fiyata hijyenik, doyurucu ve lezzetli ekmek almaları için halk ekmek fabrikası açılacak. Her mahallemizde en uygun lokasyonlarda halk ekmek büfeleri açılarak vatandaşlarımızın halk ekmeğe erişimini kolaylaştıracağız.”

“HALK SU FABRİKASI AÇILACAK”

Şehrimizin açlık sınırı altında yaşam mücadelesi veren emeklilerimize her ay 2 bin TL maddi destek sağlayarak onların hayır dualarına talip olacağız.

Sözlerine nerden nereye diyerek başlayan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol 31 Mart yerel seçimlerinin önemine vurgu yaptı.

Milletvekili Erol, “Bu arkamda gördüğünüz anket 1 ay önce ORC’nin 81 ilde yaptığı anket sonuçlarıdır. Ama bu şuan olmuş bir sonuç değildir. Bir ay önce yapılan ankette biz yüzde 24.6 oy oranıyla Elazığ’ın ikinci partisi ve alternatif partisiyiz. Yani bu ne demek biz bu şehirde seçimi alırız demek. Çalışırsak başarırız demek, buna inanın. Yüzde 24.6 oy bugüne kadar Elazığ’da siyasi tarihinde CHP’nin almadığı bir oy. Ama şansımız var. Nasıl yapacağız? Kendimizi sokaklarda anlatacağız, halkı aydınlatacağız, bilgilendireceğiz. Suçlayıcı bir dil değil, çözüm odaklı alternatif bir dil. Burada Sosyal Belediyecilik ile ilgili vatandaşı neden CHP’ye oy verme konusunda ikna ederek biz bu seçimi alacağız. Bakın görün hemşehrilerim mahalle gezilerinde daha adaylar belli olmadan önce Milletvekilliği Seçiminde alacağımız oyu bile söyledim. 75-80 bin bandında bir oy alacağız, ikinci Milletvekilliğini 5-6 bin oyla ya kazanırız ya da kaybederiz dedim, doğru mu? Doğru, şahitsiniz. Şimdi yine söylüyorum Elazığ Belediye Başkanlığını bizim dışımızda almaya ya mevcut Belediye Başkanından almaya yakın başka bir parti yok, biziz, Cumhuriyet Halk Partisidir. Biz bu seçimi ya 5-6 bin oyla alacağız ya da ikinci parti olacağız. Sizden isteğim şu emek vereceğiz, gecemizi gündüzümüzü katacağız tartacağız ve bu seçimi alacağız. Önce kendimiz inanacağız, kendimiz inanacağız ki sokakta ki vatandaşa da bunu inandıralım. Bu şehrin her noktasını geziyorum, anlatıyorum, konuşuyorum. Bu şehirde her şey tekelleşmiş. Siyaset tekelleşmiş, ticaret tekelleşmiş, kamuya personel alımı tekelleşmiş, Belediyede de her şey tekelleşmiş. Bütün Belediyelerde her şey tekelleşmiş ve Elazığ’da siyasetin, Basın mensubu arkadaşlara özellikle belirtiyorum. Bu ilk defa kullandığım bir tanımlamadır. Siyasetin lotları vardır Elazığ’da siyasetin lotları var. Bu lotlar günün koşullarına göre parti değişirler. Bir gün A partisinde bir gün B partisinde, gittikleri her partide kendilerine yer bulurlar. Bir alan oluştururlar o partinin bütün imkanlarını kullanırlar, kendi kişisel sorunlarını çözerler. Arkadaşlar şimdi buna son vereceğiz. Artık arkasında dayısı olmayan, siyaside karısı olmayan insanlar çaresizliği yaşamayacak” dedi.