Bu ayın başlarında bir açıklamada bulunan NASA, 29 Mart’ta Anne McClain ile Christina Koch’un yer aldığı yalnızca kadınlardan oluşan bir astronot ekibinin uzay yürüyüşü gerçekleştireceğini duyurmuştu. Astronotlar, 7 saat sürecek uzay yürüyüşü sırasında Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan dışarı çıkarak geçen yaz yerleştirilen pilleri değiştirecekti. Kadın astronotlardan oluşan ekibi, NASA'nın Teksas’taki Johnson Uzay Üssü'nden uçuş kontrol direktörü Mary Lawrence ve Kristen Facciol’un oluşturduğu yine bir kadın ekip yönlendirecekti.

Fakat NASA, skandal sayılabilecek bir açıklama ile ellerinde kadın astronotlar için yeterince giysi bulunmadığı gerekçesiyle planların değiştiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, ‘Görev yöneticileri, istasyondaki uzay giysilerinin elverişliliği açısından görevlendirmeyi ayarlamayı kararlaştırdı. McClain, ilk uzay yürüyüşü sırasında medium beden üst gövde giysisinin kendisine uyduğunu öğrendi. Ancak 29 Mart'a kadar sadece bir tane medium beden üst giysi yapılabileceği için, bunu Koch giyecek.’ ifadelerine yer verildi.

29 Mart’ta uzay yürüyüşü gerçekleştirmesi planlanan Anne McClain ile Christina Koch, aynı beden uzay giysisine ihtiyaç duyuyorlardı. Ancak nasıl olduysa bu durum yeni fark edildi. NASA, uzay yürüyüşünün gerçekleşeceği tarihe kadar yalnızca bir adet uzay giysisi üretebilecek. Bu nedenle de uzay yürüyüşüne Christina Koch çıkacak. Koch’a erkek bir astronot olan  Nick Hague eşlik edecek. Hague, daha önce gerçekleştirilen bir görevde 29 Mart’ta görevli olması planlanan Anne McClain ile uzay yürüyüşüne çıkmış ve McClain, uzay yürüyüşü gerçekleştiren 13. kadın olarak tarihe geçmişti.

Christina Koch, Nick Hague eşliğinde gerçekleştireceği görevde uzay yürüşü gerçekleştiren 14. kadın olarak tarihe geçecek. NASA, konu ile ilgili olarak paylaştığı bir tweette, ‘Uzay yürüyüşleri bir meydan okumadır, ancak doğru ekipman işi kolaylaştırır. Uzay giysileri en önemli donanımdır. En iyi uyum için görevlendirmeyi güncelledik.’ ifadelerine yer verdi. NASA’nın uygun bedende giysi olmaması nedeni ile yalnızca kadınlardan oluşan bir ekibin uzay yürüyüşü gerçekleştirmesini engellemesi ise bir ‘fiyasko’ olarak tarihe geçti.