Anadolu Gençlik Derneği Liseli Gençler Efendimizin İzinde Yarışması kapsamında Türkiye genelinde Siyer-i Nebi sınavı gerçekleşti.

AGD Elazığ Şube Başkanı Recep Koca, yarışmanın gençler üzerindeki önemine değindi.

Basın mensuplarımız Bugün siyer nebi programımızın yedincisi izletiyoruz. Peygamber efendimize hamdolsun nisan ayında orta okul öğrencilerimiz ile peygamber efendimizle buluşturmuştuk bu yılda aralık ayında liseli gençlerimizle peygamber efendimiz izinde sloganıyla buluşturmuş olduk. Allaha ne kadar hamd etsek az bugün Türkiye’yi 81 ilinde 600 noktasında siyer nebi yarışması yapılmaktadır Elazığ da 5 bölgede Elazığ’da gazi lisesinde şuan sınavdalar Karakocan’da Keban’da Kovancılar’da Arıcaklar’da Palu’da eş zamanlı sınav başlamış bulunmaktadır. Biz bu sınavla birlikte gençlerimize şunu ifade etmiş olduk ilham kaynağımız  H.Z Muhammed (s.a.v.)’dir bir genç olarak nasıl anılmak isterseniz peygamber efendimiz gençliğine bakıp o gençliğinin ahlakıyla ahlaklanmayı öncelediğimde yarışmamız asıl amacına ulaşmış olacaktır.

Sloganımız kaybedeni olmayan bir yarışma diyen Koca, birinci olanlara güzel ödülleri olacaklarını söyledi.

Sloganımız ‘’kaybedeni olmayan’’ bir yarışmadır ve yarışmamız bu şekilde asıl amacına ulaşmış olacaktır. Ayrıyeten birinci olan kardeşlerimize ciddi ödüllerimiz olacaktır ödüllerimizi de Allah nasip ederse yedi yıl yapmış olduğumuz gibi 31 aralık Mekke Fethinde kardeşlerimizle takdim edilecektir emeği geçen il milli eğimi müdürümüze okul müdürümüze teşekkür ediyorum bu siyer nebi yarışmasında emeği iyi olan ve eğitmenlerimize öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Rabbim inşallah kardeşlerimizi peygamber efendimizi buluşturduğu gibi inşallah Ahirette de toplanmayı ve buluşturmayı nasip eylesin.