GÜNDEM

Eğitimciler, MEB’e Seslendi: Öğretmenevi ve Hizmet Binası İstiyoruz

Eğitimciler Birliği Sendikası Elazığ 1 Nolu Şubesi, “Elazığ’a Öğretmen evi ve Milli Eğitim Hizmet Binası” yapılması amacıyla imza kampanyası başlattı.

Kalıcı bir hizmet binası olmayan ve şehir dışından gelen misafirlerini ağırlayacak bir yer olmayan Elazığ için harekete geçen Eğitim Bir Sen Elazığ Şubesi, vatandaşların da desteğini alabilmek adına Öğretmenevi önünde imza toplamaya başladı.

Vatandaşların da büyük destek verdiği imza kampanyası ile ilgili konuşan Sendikanın Şube Başkanı İbrahim Bahşi, defalarca konunun yetkililere iletildiğini anımsattı.

BAHŞİ: BUGÜNE KADAR BİR KARŞILIK BULAMADIK

Başkan Bahşi, “Deprem öncesinde hem sendikamız hem de STK platformumuz, hazar strateji araştırmalar derneği öğretmenevi talebini defalarca dile getirdi. Ama maalesef bugüne kadar bir karşılık bulamamıştır. 24 Ocak depreminden sonra şehrimize gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a taleplerimizi dosya şeklinde iletilmiştir. Gerek basın açıklamalarında gerek ise televizyon programlarında ve tüm siyasi makamlara talebimiz defalarca iletilmiştir” dedi.

Öğretmenevi olmayan tek ilin Elazığ olduğunu ifade eden Bahşi, Elazığlıları destek olmaya davet etti.

İmza kampanyası Cuma gününe kadar devam edecek.