Konut teslimlerinde alınan yüzde 18'lik KDV oranının yüzde 8'e düşürülmesinin ardından bir hamle de işyerleri için geldi. Buna göre Bakanlar Kurulu kararıyla konutun ardından iş yeri teslimlerinde de uygulanan KDV oranı, 31 Ekim'e kadar yüzde 18'den yüzde 8'e düşürüldü.

Kararla KDV oranını yüzde 8 ve yüzde 1'e düşüren 2007/13033 sayılı Bakanlar Kurulu kararının geçici 3. maddesi kapsamına, "bina veya bağımsız bölüm şeklinde işyerleri" de eklendi.

KONUT PİYASASINDA DA KDV ORANI DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

Geçtiğimiz günlerde gayrimenkul sektörü ve konut alıcısının beklediği KDV kararı da Bakanlar Kurulu'ndan çıkmıştı. Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, 6 ay süreyle, konut teslimlerinde, yüzde 18 yerine yüzde 8 KDV uygulanacak. Yüzde 18 KDV oranının uygulandığı konut gruplarının başında ise, "net alanı 150 metrekare ve üzerinde olanlar" geliyor. Aynı dönemde yüzde 4 olan tapu harcı ise yüzde 3 olacak. Açıklanan bu kararlarla, 500 bin TL'lik bir konutun 90 bin TL olan KDV'si, 40 bin TL'ye düşecek. Sektör temsilcileri indirimlerin sektöre hareketlilik getireceğini söylüyor.

Kaynak:Haberler.com