Harfler arasındaki boşlukların belli estetik ve tasarım kurallarına göre düzenlenmesi ve kalem ya da fırçayla kağıda aktarılması kaligrafi sanatı olarak biliniyor.

Güzel yazı anlamına gelen kaligrafi, Yunanca "kallos" ve "graphos" kelimelerinin birleşiminden oluşuyor.

Batı kaligrafi denilen bu sanat Latin harfleri ile yapılıyor. Eğitmenlerine göre istek, azim ve disiplin gerektiren kaligrafi, belirli kuralları olan çok yönlü görsel bir sanat.

Türkiye'de ise kaligrafi, 1 Kasım 1928'de kabul edilen "Harf Devrimi" ile ortaya çıktı.

"Harflerin Ruhu Kaligrafi Sergisi"

Kaligrafi sanatçısı Serdar Kipdemir, insanların en özgür ve sınırsızca kullandığı aracı "kalem" olarak tanımlıyor. Kipdemir ve öğrencilerinin el emeği ürünleri "Harflerin Ruhu Kaligrafi Sergisi"nde ziyaretçilere sunuluyor.

Latin harflerinden hazırlanan eserleriyle ziyaretçilerini etkileyen serginin açılışı 9 Kasım'da Ankara Mustafa Necati Kültür Evi'nde yapıldı.

Sergi, 20 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek. 

Serdar Kipdemir kimdir?

1965 yılında Malatya'da dünyaya gelen Serdar Kipdemir, Türk Silahlı Kuvvetlerinde farklı görevlerde 21 yıl çalıştı.

2006'da emekli olan Kipdemir, 1 yıl sonra Malatya'da "Güzel Yazı Merkezi" açtı. Daha sonra çeşitli merkezlerde kaligrafi öğretmenliği yaptı.

Yurt içinde ve dışında şahsi ve karma kaligrafi sergileri bulunan kaligraf Kipdemir, farklı eğitim merkezlerinde öğretmenliği devam ettiriyor. Kipdemir'in 140'a yakın öğrencisi bulunuyor.

Kaligrafi üstüne Türkiye'de doktora yapan tek kişi olduğunu söyleyen Kipdemir, "Kaligrafi sanatına çok önem veriyorum. Sergide yer alan eserler, uzun yıllar sonucu ortaya çıktı. İstek, azim, sabır ve dikkat bu işin olmazsa olmazı" diyor.