Dünyanın merak ettiği konu 'Bitcoin' piyasasındaki belirsiz gidişat milyonlarca kişiyi etkiliyor. Yatırımcılar, son dönemde değer kaybeden kripto para piyasasındaki belirsizlikten endişeli.

Güvenlik açığı tartışmalarının odağındaki Bitcoin ile ilgili son günlerde ABD Hazine Bakanlığı da yatırımcıları ilgilendiren bir adım attı.

ABD Hazine Bakanlığının vergi uyumluluğu planında özellikle kripto paralar konusunda kontrolün sağlanması için rapor hazırlandı.

ABD'den ilk kez kripto para adımı

ABD, piyasa değeri yaklaşık 2 trilyon dolara çıkan kripto paraların endişe oluşturduğunu ifade ediyor. Kripto para birimlerinin vergi kaçakçılığı da dahil olmak üzere genel olarak yasa dışı faaliyetleri kolaylaştırarak önemli bir tespit sorunu oluşturduğuna dikkat çekildi.

ABD tarafında ilk kez kripto paralarla ilgili bir adım sayılabilecek bu durumun gelecek 10 yıl dünyanın önemli bir gündem maddesi olabileceği de konuşulanlar arasında.

Kripto balonu patladı mı?

Hazine Bakanlığının kripto para raporunda da yatırımcıları ilgilendiren önemli bir karara imza atılması dikkati çekti. İşletmelere gönderilen ve adil piyasa değeri 10 bin dolardan fazla olan kripto varlıkların bildirilmesi istendi.

35 bin doların altına indi

12 Mayıs 2020 tarihinden itibaren kripto piyasasındaki sert düşüşler yatırımcıları korkuttu. Değer kaybetmeyi sürdüren kripto para piyasasındaki durum belirsizliğini de koruyor.

Bitcoin fiyatları, Çin'den gelen haberler ve Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk'ın açıklamalarıyla 35 bin doların altına geriledi.

Yatırım uzmanları TRT Haber canlı yayınında kripto piyasasındaki çekilmeyle ilgili bilgi paylaştı. Uzman isimler özellikle Bitcoin'deki çekilmenin olağan karşılandığını vurguluyor.

Kripto balonu patladı mı?

Özellikle 2020'den itibaren ciddi ivme kazanan Bitcoin piyasasının 3 bin dolardan 65 bin dolara kadar yükselen bir değeri olduğu görülüyor.

Kripto Para Araştırma Müdürü Helin Çelik, geçmiş yıllardaki fiyat hareketlerinde farklı bir reel dönemin başladığının altını çiziyor. Son dönemdeki negatif görülebilecek gelişmelerin Bitcoin'in piyasa içerisindeki hakimiyetinin zayıf olmasından kaynaklı aşırı bir satış durumunun meydana geldiğini söylüyor. Aşırı alım ve satışların teknik olarak bu tip sonuçlar doğurabileceğini belirten Çelik, "Bitcoin'in 42 bin dolar üzerinde kapanış yapması önemli" diyor.

Yaz aylarında kripto para piyasasında hareketliliğin artmasının beklendiğini vurgulayan Çelik, Ethereum'un yatırımcılar tarafından takip edildiğini aktarıyor.

Piyasa genelindeki yükselişle beraber Bitcoin'in diğer kripto para varlıklarını da etkilemesi tahmin ediliyor.