Gönül belediyeciliği ile Elazığlıların gönüllerinde samimi bir yer edinerek hizmet ve eser üretmeye devam eden ve Elazığ’ı emin adımlarla geleceğe taşıyan Şahin Şerifoğulları Başkanlığındaki Elazığ Belediyesi, içme suyu temini konusunda da maliyet fiyatlarını göz ardı ederek vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. 

Önceki yıllarda olduğu gibi bu dönem de bir çok öneli büyükşehir belediyesi ve çevre illerin belediyelerine kıyasla Elazığ Belediyesi, artan enflasyon ve ekonomik koşullara karşı vatandaşların yanında olmak amacıyla, elektrik enerjisi ile temin edilen ve bundan dolayı yüksek rakamlara mal edilen içme suyunu,  maliyet fiyatının çok altında vatandaşın hizmetine sunuyor. 

Bu kapsamda Elazığ Belediyesi dar gelirli vatandaşı düşünerek meskenlerde kullanılan 0-15 ton arası içme suyunu 10 TL’ye ulaştırıyor. Bir çok büyükşehir belediyesi ve komşu illere bakıldığında ise içme suyu bedeli, Elazığ Belediyesi’nin belirlediği ücretin çok üzerinde. Elde edilen veriler doğrultusunda İstanbul’da yaşayan bir vatandaşın, Elazığ’da ikamet eden bir vatandaştan yaklaşık 3 buçuk kat daha fazla su bedeli ödediği görülüyor. 

DİĞER BELEDİYELERİN SU BEDELLERİ

İşte, farklı illerde bulunan vatandaşlardan tahsil edilen 1 ton suyun bedeli şu şekilde;

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde     15.7 TL

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde     15.97 TL

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde     25.96 TL

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde    20.18 TL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde    33.98 TL

Terasa Takılan Otomobil Onlarca Metre Yükseklikten Düşmekten Kurtuldu Terasa Takılan Otomobil Onlarca Metre Yükseklikten Düşmekten Kurtuldu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde    13.73 TL

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde    18.67 TL

Editör: Batuhan Baskal