31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde 268 bin 70 seçmenden 182 bin 14 seçmen Elazığ Belediye Meclisi için oy kullandı. Kullanılan oyların 170 bin 50 tanesi geçerli sayıldı.

İl seçim kurulu tarafından yapılan değerlendirmesinin ardından Elazığ Belediye Meclis Üyeliklerinin parti dağılımı da belli oldu.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın 4 kişilik kontenjan üyeleri dışında AK Parti 18 Meclis Üyesini kazanırken, Yeniden Refah Partisi 6, CHP 6, MHP 3 meclis üyesi kazandı. Kontenjan isimlerle birlikte AK Parti’nin meclis üyesi sayısı 22 oldu.

4

Elazığ Belediyesine AK Parti’nden Adnan Karacimşit (Kontenjan), Aydın Kara (Kontenjan) Fatih Çelik (Kontenjan), Vedat Görgöz (Kontenjan), Cengiz Taş, Rahman Kızılkaya, Veysi Toptaş, Abdulsamet Yaman, Şaziye Aydın, Sedat Yıldırım, Mehmet Üstündağ, Uğurcan Güleç, Nida Polat, Habib Yalçın, Murat Şerbet, Celalettin Albakabala, Abdulsamet Bulut, Cemal Yıldırı, Gürkan Acar, Yılmaz Yıldız, Abdulkadir Nar, İhsan Alpay; Yeniden Refah Partisi’nden Yusuf Kenan Ateş, Bekir Karabulut, Osman Cem Karahüseyinoğlu, Kemal Karataş, Haluk Sertkaya, Mehmet Biçer, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Murat Akkoç, Ayten Çekil, Bülent Altaş Doruk Gök, Yunus Bal, Gülsem Elma; Milliyetçi Hareket Partisi’nde Hikmet Behçet Susmaz Abdulkadir Kaya, Süleyman Soysal seçildi.

Elazığ Belediye Meclis üyeliklerine seçilen isimler, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Ss (2)

ŞERİFOĞULLARI: “ŞEHRİMİZE YAKIŞIR BİR ŞEKİLDE BU SÜRECİ TAMAMLADIK”

Başkanı Şahin Şerifoğulları meclisin açılış konuşmasında, “Şehrimizin bugünü ve yarınları için birlik ve beraberlik içerisinde hayırlı hizmetlere imza atacağımıza inandığım siz kıymetli meclis üyelerimizi saygıyla muhabbetle selamlıyorum. Bir seçim dönemini geride bıraktık. Bu bir hizmet yarışıydı ve hamd olsun şehrimize yakışır bir şekilde bu süreci tamamladık. Seçim süreci boyunca attığımız her adımda hanelerde kapılarını bize açan, duaları ile yanımızda olan, şehrül eminlik makamını bizlere layık gören her bir hemşehrime sonsuz şükranlarımı sunuyorum. 31 Mart seçim sonuçlarının Elazığ’ımız içim bir kez daha hayırlı olmasını yüce rabbimden niyaz ediyorum. Geçtiğimiz 5 yıl süresince şehrimizin menfaatleri doğrultusunda birlik ve beraberlik içerisinde çalıştığımız her bir meclis üyelerimize katkıları, görüşleri, destekleri, çalışmaları için ayrı ayrı teşekkür ediyor, seçilmiş olan siz kıymetli meclis üyelerimize de ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Ss (1)

Toplantının açılış konuşmasını yapan Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları, meclis üyelerine belediyenin bütçesi ile ilgili bilgiler aktardı.

ŞERİFOĞULLARI: “ADİL BİR ŞEKİLDE HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Şehrin dört bir tarafında yaşam alanları oluşturduklarını kaydeden Başkan Şerifoğulları, “Şehrimize yeni imar yolları kazandırdık. Çevresel yatırımlarımız kapsamında şehrimizin dört bir yanına yepyeni yaşam alanları kazandırdık. Medeniyetimizin beşiği Harput’ta bir dönüşüme imza atılarak birbirinden kıymetli çalışmaları gerçekleştirdik. Yeni yüzyılda Elazığ vizyonu ile şehrimize her alanda öncü bir şehir konumuna taşıyacağız. Biz oy veren veya vermeyen herkese adil bir şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz. hemşehrilerimizin emanetine sahip çıkarak sadece ve sadece Elazığ’ımız için çalışacağız. İnanıyorum ki bu dönemde de el ele omuz omuza vererek şehrimizi en güçlü şekilde geleceğe hazırlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Vali Koltuğuna Oturdu, İlk İcraatlarından Birisi Deprem ve Yapı Stoku Oldu Vali Koltuğuna Oturdu, İlk İcraatlarından Birisi Deprem ve Yapı Stoku Oldu

3