Elazığ İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman başkanlığında gerçekleştirildi.

İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; il protokolü, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları ile kamu kurum müdürleri katıldı.

Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, 6 şubat depreminin ardından inşa edilen deprem konutlarının büyük bir kısmının tamamlandığını 4 bin 52 konut yapımının ise devam ettiğini söyledi.

Terasa Takılan Otomobil Onlarca Metre Yükseklikten Düşmekten Kurtuldu Terasa Takılan Otomobil Onlarca Metre Yükseklikten Düşmekten Kurtuldu

Vali Toraman, 24 Ocak ve 6 Şubat depremlerinden sonra teslim edilen ve yapımları devam eden TOKİ Konutlarında gelinen son durumu paylaşarak: “Elazığ genelinde şuana kadar 2 bin 661 konutun kurasını çektik anahtarlarını teslim işlemleri devam ediyor. 1 yıllık süreçte bu akdar yüksek rakamda konutun inşa edilip dağıtılmasında bakanlığımızın, AFAD ve TOKİ’nin çok büyük gayretleri var mesai arkadaşlarımızda çok büyük gayret gösteriyor hepsine teşekkür ediyoruz. Elazığ genelinde 4 bin 52 konutunda inşaatı devam ediyor. 6 bin 284 konut içinde TOKİ tarafından ihale sürecinin devam ettiği bilgisini paylaşmak isterim.” Dedi.

Vali Toraman, yatırım programları çerçevesinde devam eden yatırımlar hakkında da bilgi verdi.

Vali Toraman, “Yıllık yatırım programı içerisinde devam eden yatırımlarımız var. Bunlarda ödenekleri kapsamında ilgili kurum ve kuruluşlarımızı tarafından büyük bir dikkatle takip edilerek inşallah bu yatırımalar vatandaşlarımıza hizmet olarak yansıtılacaktır” dedi.

Vali Toraman’ın konuşmasının ardından yıl içerisinde yapılan yatırımlara dair sunum yapıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir yolları Malatya 5. Bölge Müdürü Ali Karabey ve Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Ramazan Sis, tamamlanan ve devam eden projelerin ödenekleriyle ilgili bilgi verdiler.

Ali Karabey, “Toplam Elazığ genelinde 268 personelimiz var. 17 Yatırımımız var. Proje bedelimiz 610 Milyon. 2024 yılı ödeneğimiz şuan için 203 Milyon. Ödeneklerimiz bu hafta içerisinde peyderpeye çıktı. Bazı işlerimize de başladık ”dedi.

Ramazan Sis, “Tek yol çalışmalarımız 2003 yılı içerisinde 202 kilometre iken bugün itibari ile 188 kilometrelik bir artış göstererek 390 kilometreye ulaşmıştır. BSK çalışmalarımız 2003 yılı içerisinde ilimizde yok iken günümüz itibari ile 204 kilometrelik BSK çalışması yapılmıştır” dedi.

Editör: Haber Merkezi