Elazığ’da düzenlenen Kitap Fuarına katılmak üzere Elazığ’a gelen hemşehrimiz ünlü Yazar, Aile ve Evlilik Danışmanı Serhat Yabancı, Kanal Fırat Televizyonu’nda önemli açıklamalarda bulundu.

Yazar Serhat Yabancı, Elazığ’da toplumun eğlenceye ihtiyacı olduğunu ifade ederek Elazığ’ın bu tarz etkinliklerde eksik kaldığını söyledi.

Şehirde artan asayiş olaylarına değinen Serhat Yabancı, deprem ve pandeminin ardından insanların bir araya geleceği etkinliklere ihtiyacı olduğunu söyledi.

YAZAR: BU TOPLUMUN BİR ARAYA GELMEYE İHTİYACI VAR

Asayiş olaylarının arttığı şehirlerde neler yapılması gerektiğini belirten Yazar, Aile ve Evlilik Danışmanı Serhat Yabancı, “Dayanışma yaratacak etkinlikler yapmak gerekiyor bu tip şehirlerde. Bu tip şehirlerde konserleri, sanatçıları, sanat faaliyetlerini arttırmak gerekiyor iptal etmek doğru değildir. İnsanlar orada zıplasınlar. Kimin geldiğinin önemi yok. Biz insanları bir arada tutmak istiyorsak; özellikle de belli belli kitleleri genç nesil, olgun nesil, halaycı ekip, rockcu ekip bunlar hep bizim insanımız. Karşı çıkacak o kadar çok şey varken gelip de müziğe karşı çıkarak, insanların eğlenmesine karşı çıkarak toplumu düzeltemezsiniz. Popülist yaklaşım bunlar. Çocuklarımızın eğlenmeye ihtiyacı var, çocuklarımızın zıplamaya ihtiyacı var, çocuklarımızın stres atmaya ihtiyacı var. Bu toplumun bir araya gelme ihtiyacı var. Bu toplumun ayrışmaya ihtiyacı yok. Biraz net konuşuyor olabilirim ama maalesef öyle. Bizim bu toplumda artık ayrıştırıcı tek bir cümle kullanma hakkımız yok. Toplum gerçekten iyi bir yerde değil” ifadelerini kullandı.

YABANCI: MAALESEF ELAZIĞ’A YAKIŞMIYOR

Serhat Yabancı, “Eğer gerçekten bir konser bir ahlakı bozuyorsa o ahlakı bozana kadar başka şeyleri sıralarsak konser belki 100’de son 10’da kalır. Konser kimsenin ahlakını bozmaz. O çocuk konserdeki o parçayı orada dinlemez, kulaklığında dinler, arabada dinler, YouTube’da dinler. Siz insanların zevklerini bloke ederek insanları kontrol altına alamazsınız. Dünyanın neresinde baskı sonuç vermiştir. Dünyanın neresinde özgürlükleri kısıtlamak daha iyi ve daha demokratik bir ülke yaratmıştır? Yaratmaz. Eğer gerçekten bir şeylere karşı çıkacaksak karşı çıkalım. Kadın cinayetlerine çıkıp eylem yapalım, kadın cinayetlerinin önemini tartışalım. Çok ciddi bir uyuşturucu kullanımı var oturup onu konuşalım. Çok ciddi bir şey. Ben hem sosyoloji hem psikoloji eğitimi aldım. Ben cezaevinde de çalıştım, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de görev yaptım, komisyonlarda da görev yaptım. Olayın çekirdeği deriz ya ben çekirdekten gelmiş bir insanım. Hastanesinden, okullarından, adliyesinden her yerde çalışmış bir insanım. Her şeyden de haberim var. Bu memleketin çocuğuyuz sonuçta biz. Ortada uyuşturucu da kontrolden çıkmış bunun da farkındayız, suç oranı da çıkmış. Bu maalesef Elazığ’a yakışmıyor. Bunu konuşalım, bununla yüzleşelim. Vitrindeki imajımız gerçeklerden daha ağır basıyor. Gerçekleri saklıyoruz, görmezden geliyoruz. El alemin gözünde Elazığ’ın şöyle bir imajı olsun iyi bir imajı olsun diyoruz. Sen bunun içini doldurmadıktan sonra o imaj eninde sonunda çöker” şeklinde konuştu.

YABANCI: BU HEPİMİZİN ORTAK SORUNUDUR

Yazar, Aile ve Evlilik Danışmanı Serhat Yabancı, “Bizim bir an önce bu şehrin çocuklarına ne yapabiliriz? Sorusunu sormamız gerekiyor. Bu şehrin çocuklarına istihdam mı istihdam, gevşeme alanları mı gevşeme alanları. Bu çocuklar deprem atlattılar, bu çocuklar pandemide içeride sıkıştılar. Ne yapmamız gerekiyor? Eğlenceler düzenleyelim. Her ay eğlenceler düzenleyelim, festivaller yapalım. Bence Anadolu’nun özellikle Doğu ve güney Doğu Anadolu’nun en güzel şehridir Elazığ’ın. Bu kadar çok imkanımız var. Kayak merkezimiz var, Hazar Gölü’müz var, Keban Barajı’mız var. İstediğiniz zaman suya girebiliyorsunuz. Yazın suyundan, kışın karından faydalanacağınzı müthiş bir coğrafyada yaşıyorsunuz. Ama insanlar mutsuz. Elazığ şu an en mutlu şehirlerde yetmişinci sırada. En mutsuz şehirlerde ilk ondayız demek oluyor. Bunla yüzleşelim. En mutsuz şehirlerde ilk ondayız. Bu kimseye bir itham değildir, bir suçlamadır. Bu hepimizin ortak sorunudur” dedi.