Elazığ’da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Derneği açıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Üniversite Mahallesi’nde açılan derneğin açılışına; kadınlarına yanı sıra Akçakiraz Belediye Başkan Adayı Sabahattin Kaya, stk ve siyasi parti temsilcileri, iş insanları ve davetliler katıldı. 

Boccede Elazığ’a 3 Derece Boccede Elazığ’a 3 Derece

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Derneği Başkanı Gülnar Karagöl, derneğin kuruluş amacını paylaştı.

Başkan Karagöl, “Bugün kadınlarımızın hayatın her alanında kendi kimliğinin özgün duruşunu muhafaza ederek var olduğunun altını çizmek istiyorum. Derneğimizin asıl amacı kadına yönelik şiddet, taciz, ekonomik istismar, negatif ayrımcılığı kısaca her türlü kültürel ve fiziksel şiddeti önleyip Türk kadınının ekonomik yürektenliğinin ististamını arttırmaktır” dedi.

Derneğin açılışında konuşan İl Sosyal Hizmetler Müdür Yardımcısı Selahattin Bozkurt ve Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya da, kadının toplumdaki rolüne değinerek 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladılar.  

Selahattin Bozkurt, “Mazisi eskiye dayanan hepimizin bildiği bir takım kadın dernekleri var.  Ancak kıymetli hanımefendinin ve birlikte kurdukları bu yeni dernekle birlikte gücümüzün daha da artacağını, sivil toplumla birlikte kadına yönelik hizmetlerin daha da kalıcı hale geleceğini ümit ediyoruz” dedi.

Başkan Kaya, “Peygamber Efendimizin de buyurduğu gibi “ Cennet ayakların altındadır”, biz bu bilgiyle bu bilinçle yürüdük ama bizim gibi kırsal toplumlarda aile yapısını muhafaza etmiş, aile yapısını korumuş  şehirler de şiddetin az olduğunu görüyoruz. Ama Metropol Kentlerde maalesef ama maalesef gerginliğin ve kasılmanın arttığı, tahammülsüzlüğün arttığı bir şehir olarak tanımlıyorum ben Metropol şehirleri. Umarım tahammülsüzlüğün az olduğu toplumlardan kadına şiddetin fazla olmadığı toplumlara, kadına sevginin muhabbetin fazla olduğu toplumlara dönüşürüz” dedi.