GÜNDEM

Elazığ'da Vatandaşları Güldüren Yazı

Üniversite Mahallesinde yaşadığı apartmanın duvarına sürekli yazı yazıldığından dolayı şikayetçi olan apartman sakini Efraim Sönmez, defalarca farklı yöntemler denemesine rağmen son çareyi tabela asmakta buldu.  

Defalarca duvarı boyamasına rağmen yazılar yenilendi. Öyleki yazan kişiyi bulmak için günlerce nöbet tuttu ama yakalayamadı. Son çare olarak da duvara “Duvarı yazı yazmakla neyi halledeceksin? Derdin varsa gel bana söyle. Müracaat 2. kat” yazısını astı.

“BİR DERDİN VARSA GEL SÖYLE, SANA ÇARE OLALIM”

Apartman sakini Efraim Sönmez neden böyle bir afiş yazdığını şöyle açıkladı; “Bunun sebebi 2-3 sefer boyamama rağmen aynı yazıyı yazdılar. Yazmamaları için kendi kafamda böyle bir yazı oluşturdum. Dedim ki yani bir derdin varsa gel söyle, sana çare olalım. Bütün sokaklara baktığın zaman yazı yazmıştır. Adama bakayım dedim neyin nesi, amacı ne, gayesi ne. Bunun üzerine bende bu yazıyı yazdım daha iyi oldu, sizlerde iyi ki geldiniz.”

“BU DUVARI 5 DEFA BOYADIM”

Duvarlara Kimi aşkını kimi sevdiğini yazıyor diyen Sönmez, “Mesela adam kafasına ne esiyorsa onu yazıyor. Aşkını yazıyor sevdiğini yazıyor ne bileyim yani her şeyini yazıyor. Bu duvarı 5 defa boyadım. En sonunda da böyle bir yazı yazdım” dedi.

“BENDE ONLARI BEKLİYORUM AMAÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN”

Kimse yazılan yazıdan sonra ne duvara yazı yazabildi ne de Efraim Sönmez’ in yanına gelebildi. Sönmez, “Yazıyı yazdıktan sonra kimse gelmedi. Bende onları bekliyorum amaçlarını öğrenmek için. Yani bu yazıyla neyi kast ediyorlar. Bende yazdım 2. kattayım gelin. Yazıyı hangi amaçla yazdığını söyledikten sonra çare bulacaktım. O zaman ki şartlara bağlı. Niye duvarlara yazı yazıyor durup dururken günah değil mi. Bunlar milli servet. Herkes boya alıp boyuyor böyle olayların olmasına ne gerek var. Gelen kişiye bir nasihatte bulunacaktım. Geceleri balkonda çok bekledim, yazan kişiyi görmek için ama yazıyı yazdıktan sonra da gelen olmadı” ifadelerini kullandı.

VİDEO