GÜNDEM

Elazığlı Gençlerin Uygulaması Ülke Genelinde Büyük Ses Getiriyor

Elazığlı iki öğrenci önemli bir başarıya imza atarak bir süredir üzerinde çalıştıkları mobil bir uygulamayı hayata geçirdi.

Türkiye’nin son süreçteki en yaratıcı uygulamalarından biri olarak değerlendirilen Koalas isimli mobil uygulama gelecek süreçte adından sıkça söz ettireceğe benziyor.

KİŞİYE ÖZEL TASARIM İMKANI

Koalas, grafik tasarımcıları ve kendi kıyafetini özelleştirip ürettirmek isteyen kullanıcıları bir araya getiren bir mobil platform.

Uygulamayı telefonlarına indiren kullanıcılar, kendi kıyafetlerini kendileri tasarlıyor ve tasarladıkları kıyafetlerin siparişlerini verebiliyorlar.

MOBİL UYGULAMADA BİR ÇOK YENİLİK YER ALIYOR

Boğaziçi Üniversitesi’nde okuyan Çağrı Aydoğdu ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde okuyan Ahmet Akbıyık tarafından hazırlanan Koalas uygulaması bir çok yeni özelliği vatandaşların kullanımına sunuyorlar.

Uygulama üzerinde şu an 100’den fazla tasarımcı bulunmakta ve bu sayı her geçen gün de hızla artmakta.

 

KULLANICILAR KENDİ KIYAFETLERİNİ ÖZELLEŞTİRE BİLİYORLAR

Tasarımcılar, ürünlerin satışından komisyon alıp ek gelir elde ederken kullanıcılar ise kendi kıyafetlerini baştan sona özelleştirip satın alabiliyor.

Koalas, geçtiğimiz yıl TÜBİTAK BİGG programı bünyesinde çalışmalarına devam etmiş, şu an ise dünyanın en büyük 3. Kuluçka Merkezi olan İTÜ Çekirdek tarafından kabul edilmiş bir girişim.

 

KOALAS'I APPSTORE VE GOOLE PLAY STORE'DEN İNDİRE BİLİRSİNİZ

Koalas mobil uygulamasını AppStore ve Google Play Store’dan indirilebilmekte.