GÜNDEM

ENGİN KIRÇIL, ENGELLİLER İÇİN DALIŞ GERÇEKLEŞTİRDİ

Dünya Engelliler Günü dolayısı ile Memur Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Engin Kırçıl yüzme havuzunda engelliler için dalış gerçekleştirdi.

KIRÇIL: “UMARIM ENGELLER GÖNÜLLERDE KALMAZ”

Kırçıl, pandemi nedeni ile gelen yasaklardan dolayı etkinliklerini öne çektiklerini belirterek, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü Farkındalık etkinliğimizi pandemi nedeniyle 1 Aralık tarihinde gerçekleştirmek durumunda kaldık. Çünkü bugün 21:00 itibariyle artık havuzlar da kapalı olacaktır. Biz Memur Sen Engelliler Komisyonu olarak Elazığ’da böyle bir farkındalığa yol açmak için elimizden gelen mücadeleyi sergiledik. Bize kapılarını açan Tornado Spor ve Yaşam Merkezine, Nizam Hocama çok teşekkür ediyorum. aynı zamanda Özel Ada rehabilitasyon merkezi hocamızda yanımızda. Kendisi ile birlikte bu dalışı gerçekleştirdik. Fatma Susmaz hocama teşekkür ediyorum. Umarım engeller gönüllerde kalmaz. İmkan verildiği sürece de engelleri birlikte aşarız” dedi.

ERGÜN: “ENGELLİ OLMAK BİR HASTALIK DEĞİLDİR”

Dalgıç Vedat Ergün ise, “Engellilik bir hastalık değildir” diyerek, “Bugün bir etkinlik vardı. Dünya engelliler günü. İlk defa 1992 yılında dünya engelliler günü tanındı ve o günden sonra dünyada gün olarak kutlanmaya başladı. Bu günden sonra dünyanın her yerinde etkinlik düzenleniyoruz. Türkiye’de genelgede memurlara idari izin sayıldı. 10-15 Mayıs arası da engelliler haftası. Dünyada bu iki haftada kutlanıyor. Engelli arkadaşlarımız için şunu diyorum engelli olmak bir hastalık değildir. Engelli insan hasta gibiymiş davranıyorlar. Engellilik farklı bir olay hastalık farklı bir olay. TDK’da da engellilik vücudun her hangi bir yerinin eksik olması demektir. Ben bu konuda engelli arkadaşlarla birlikte bir ayrıcalık olsun diye dalalım dedik. İnşallah bir farkındalık oluşturmaya çalıştık. İnşallah ta oluşturmuşuzdur” diye kaydetti.

SUSMAZ: “ENGELLERİN AŞILMAK İÇİN OLDUĞUNA İNANIYORUZ”

Özel bir rehabilitasyon çalışanlarından Fatma Susmaz ise engelleri birlikte aşalım çağrısı yaparak, “Engellerin aşılmak için olduğuna inanıyoruz. 3 Aralık Engelliler Gününde Engin hocamla bir farkındalık oluşturmak istedik. daha çok gündeme gelip te desteklenmesi taraftarız. O yüzden buradayız. Burada farkındalığı olan bütün arkadaşlarıma sesleniyorum; Engelleri birlikte aşalım” ifadelerine yer verdi.