EPS Sanayi Derneği, 'EPS Sanayi ve Paydaş Kurum Buluşmaları' Elazığ toplantısı yapıldı.

EPS Sanayi Derneği tarafından yapılan toplantıya Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve çok sayıda iş insanı katıldı.

Toplantıda yalıtım kredisi, binalarda enerji verimliliği, ısı yalıtımı ve mantolama konuları masaya yatırıldı.

Düzenlenen etkinliğin amacından bahseden EPS Sanayi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Ateş, makroekonomik ve inşat sektörü verilerini paylaştı.

ATEŞ: İNŞAAT SEKTÖRÜMÜZÜN TÜRKİYE’NİN BÜYÜMESİNDEN NEGATİF OLARAK AYRIŞTIĞINI VE İLK ÇEYREKTE 10.9 İKİNCİ ÇEYREKTE İSE YÜZDE 7.7 KÜÇÜLDÜĞÜNÜ GÖRÜYORUZ

EPS Sanayi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Ateş, “ Düzenlenen bu tarz etkinliklerin sektör paydaşların birbirlerini daha iyi tanımaları ve anlamaları, sektör hakkında güncel bilgilerin karşılıklı paylaşımı ile bu bilgilerin yönetmelik ve yasalara uygun şekilde sahaya yansıması, enerji verimliliğinin ve bunun en önemli faktörü olan ısı yalıtımı ve ısı yalıtımında başrol oynayan EPS ısı yalıtım malzemelerini gelişmiş ülkelerdeki güzel uygulamalarının ülke menfaatleri doğrultusunda ülkemizde de hayata geçirilmesi açısından hayati önem taşıdığına inanıyoruz. Döviz kurlarında meydana gelen dalgalanmalar, yüksek enflasyon rakamları, kredi ve finansmana ulaşım zorlukları, tedarik zincirinde yaşanan sıkıntılar, enerji tedariğinin ortadan kalkması, ülkeler arası gerilimler, yanı başımızda yaşadığımız bir savaştan dolayı bizlerin en önemli ve lokomotif rolündeki sektörü olan inşaat sektörü 2018’den bu yana maalesef yurtiçin de yüzde 20’lik bir küçülme yaşadı. 2022 senesine geldiğimizde İnşaat Malzemeleri Sanayicileri Derneği’nin ve TÜİK’in verilerine göre 2020’de Türkiye ekonomisinin ilk çeyrekte yüzde 7 buçuk ikinci çeyrekte yüzde 7.6 büyüdüğünü görürken inşaat sektörümüzün Türkiye’nin büyümesinden negatif olarak ayrıştığını ve ilk çeyrekte 10.9 ikinci çeyrekte ise yüzde 7.7 küçüldüğünü görüyoruz. Böylece 2021’in 3. Çeyreğinden buyana son 4 çeyrektir inşaat sektörü küçülmüş oldu. Yurtiçindeki inşaat sektörünün daralmasına rağmen artan ihracat etkisiyle inşaat malzemesi sanayisi 2022’in ilk çeyreğinde yüzde 4.4 ikinci çeyreğinde yüzde 2.1 olarak büyüdü” dedi.

Çevre Enerji Verimlilik ve Kalite Kurulu İktisadi İşletmesi Kontrol Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Uzun Isı yalıtım ve enerji verimliliği TS825 ve enerji kimlik belgesi konularını değerlendirdi.

DÜŞMEZ: HAYATİ ÖNEM TAŞIDIĞINA İNANIYORUZ

Paydaş kurumlardan REDCOLOUR Yönetim Kurulu Üyesi Oya Düşmez, “böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluyuz. Bu etkinliklerin, sektör paydaşlarının birbirlerini daha iyi tanımaları ve anlamaları, sektör hakkında en güncel bilgilerin karşılıklı paylaşımı ile bu bilgilerin yönetmelik ve yasalara uygun biçimde sahada uygulamaya geçirilmesi açısından hayati önem taşıdığına inanıyoruz” dedi.

Toplantı sanayi ve paydaş kurumların seminerleri ile devam etti.