Son iki yıl içerisinde Fırat Üniversitesi’nin başarıları hem Üniversiteye hem de Elazığ’a büyük bir gurur yaşatırken, diğer şehirlerin de dikkatini çekmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl 208 Üniversite arasında YÖK tarafından en iyilerin yer aldığı “Araştırma Üniversitesi” seçilerek ilk 20’ye giren Fırat Üniversitesi listeye girme başarısını gösteren üniversiteler arasında büyükşehir olmayan tek şehir üniversitesi olmuştu.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ ÖRNEK GÖSTERİLMİŞTİ

Fırat Üniversitesi’nin Araştırma Üniversitesi seçilmesi diğer şehirlerde büyük ses getirirken Araştırma Üniversitesi seçilemeyen şehirlerdeki medya ve STK’lar açıklamalar yaparak Fırat Üniversitesi’nin örnek alınması gerektiğini belirtmişti.

NEREDEYSE HER GÜN YENİ BİR BAŞARI HABERİ GELİYOR

Süreç içerisinde Fırat Üniversitesi’nden neredeyse her gün gelen yeni bir başarı haberi diğer şehirlerin Elazığ’a imrenmesine neden oldu.

LİSTEYE FIRAT ÜNİVERSİTESİ DAHİL TÜRKİYE’DEN 13 ÜNİVERSİTE GİRDİ

Son olarak Dünyanın en itibarlı derecelendirme kuruluşlarından olan Times Higher Education, "Dünya Üniversite Sıralaması 2023" sonuçlarında Fırat Üniversitesi dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında ilk bine girme başarısını gösterdi ve Türkiye’den listeye girebilen 13 Üniversiteden biri oldu. Ayrıca listede sadece 6 devlet üniversitesi yer aldı.

KONYA BASINI: “DÜNYANIN EN İYİ ÜNİVERSİTELERİ LİSTESİNDE ELAZIĞ VAR KONYA YOK!”

Fırat Üniversitesi’nin bu başarısı da dikkatleri Elazığ’a çekti.

Konya’dan yayın yapan “Merhaba Haber” “Dünyanın en iyi üniversiteleri listesinde Elazığ var Konya yok!” başlıklı bir haber yayımlayarak “Dünyanın en iyi 1000 üniversitesi belli oldu. Söz konusu listede Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ve KTO Karatay Üniversitesi yer almadı” ifadelerini kullandı.

Haberde ayrıca, “Konya üniversitelerinin giremediği listede Elazığ'daki Fırat Üniversitesi'nin yer alması dikkatlerden kaçmadı” ifadeleri de kullanıldı.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ ARTIK ÖRNEK GÖSTERİLİYOR

Birçok konuda Elazığ’ın diğer şehirleri örnek aldığı şu süreçte özellikle son dönemlerde Elazığ’ın Fırat Üniversitesi sayesinde örnek gösterilmesi şehirde mutluluğa neden olurken Üniversite Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ve ekibinin bu başarıları takdir topluyor.