GÜNDEM

FÜSEM’in Eğitimlerine Katılanlara Sertifikaları Verildi

Fırat Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen eğitim programlarına katılanlara sertifikaları verildi.

Fırat Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törene Vali Erkaya Yırık, Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. İlyas Somunkıran, ve öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Merkez Müdürü Doç. Dr. İlyas Somunkıran, eğitim programı ile ilgili bilgiler sundu.

SOMUNKIRAN: 5 GÜN DEVAM EDEN BİR ETKİNLİK DÜZENLEDİK

Merkez Müdürü Somunkıran, “Proje kapsamında kursiyerlerimizin bilgi düzeyini arttırmak amacıyla TÜBİTAK Avrupa birliği, kalkınma ajansı, KOSGEB ve İŞKUR’un konu edildiği 5 gün devam eden bir etkinlik düzenlemiş bulunduk. Etkinliğimiz in şuanda belge törenini düzenlemiş bulunuyoruz ”sözlerine yer verdi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Türkiye’de proje başvurularının çeşitlilik gösterdiğini belirterek, merkezde proje destekleri ve başvuru yolları hakkında bilgiler aktarıldığını söyledi.

GÖKTAŞ: İLİMİZE BU TÜR ETKİNLİKLER ÖNEMLİ KATKILAR SUNUYOR

Rektör Göktaş, “Arkadaşlarımızda bu karışıklığı bir miktar gidermek bir proje nasıl hazırlanır proje destekleri nelerdir bu konuda kursiyerlerimizin bilgisini yenilemek onların bir takım bu konuda yetkinlikler kazandırmak için etkinlik düzenlenmiş. Bu etkinlikten dolayı önce şahsınıza ve İŞKUR müdürümüze teşekkür ediyorum. İlimize bu tür etkinlikler önemli katkılar sunuyor. Tekrar hepinize teşekkür eder saygılarımı sunarım” dedi.

Vali Erkaya Yırık da, merkezin projelere başvuruda yol gösterici olduğunu kaydetti.

YIRIK: PROJELERİ UYGULAYACAK BİR ORTAMIN ÇALIŞMANIN EKSİKLİĞİNİ HİSSETTİK

Vali Yırık, “Özellikle deprem yaşamış eylemi konusunda birtakım noksanları olan vilayetimizde proje hazırlayacak akılcı ve ayağı yere basan uygulanan projeleri uygulayacak bir ortamın çalışmanın eksikliğini hissettik ve baktık ki bizim yapmış olduğumuz projelerde de sadece ama sadece Fırat kalkınma ajansı var. İşte tüm bu eksikliklerden hareketle valiliğimiz,  Fırat üniversitesi Sökli eğitim merkezi ve üniversitemizin katkılarıyla İŞKUR tarımsal kalkınma kurumu Fırat kalkınma ajansı KOSGEB ve diğer partnerlerle katılımcılarla burada nisan ayında başlayan ve bugün nihayete eren 5 aylık bir araştırma geliştirme inovasyon ve çağdaş kriterlere uygun projeler hazırlama kursu burada arkadaşlarımız verdiler” dedi

.