GÜNDEM

Genç Memur Sen Elazığ Şubesi “Şubat Ayı Şehadet Ayı” Programı Düzenledi

Genç Memur-Sen Genel Merkezinin 81 İl teşkilatlarında düzenlediği “Şubat Ayı Şehadet Ayı” Programları Elazığ’da da gerçekleştirildi.

ÖLÇÜCÜ: BİR ŞEHİT GİBİ EBEDİYETE UĞURLADIĞIMIZ MUTASAVVIFLAR, ALİMLER VE DAVA ÖNDERLERİMİZ VAR

Genç Memur Sen İl Başkanı Muhammed Berdan Ölçücü, “Takvim yaprakları şubat ayını gösterdiğinde alem-i İslamı Derin bir hüzün kapladığı gibi bizleri de derin bir hüzün kaplar. Bu ay içerisinde şehit edilmiş veya yaşayışı ve mücadeleleriyle bir şehit gibi ebediyete uğurladığımız mutasavvıflar, alimler ve dava önderlerimiz var. Bunlardan bazıları; gafiller boynumuzu eğmek isterler ama bilmezler ki biz bir tek Allah'ın huzurunda eğiliriz" diyen Sultan Abdülhamid Han İstanbul'un manevi fatihi büyük alim usta hekim” Ak Şemsettin zalimlerle elbet mahşerde hesaplaşacağız" diyen İskilipli Atıf Hoca "Müslümanca yaşamanın mümkün olmadığı bir yerde Müslümanca ölmenin elbette bir yolu vardır." diyen İşimiz vaktimizden çoktur" diyen Hasan El Benna şehadet çağrıdır tüm nesillere ve çağlara" diyen Metin Yüksel Ali ulvi kurucu Şeyh Şamil Mahmut Esad Coşan ve tabi ki 28 Şubat sürecinde vesayet odaklı, hukuksuz ve despotça sadece Müslüman kimliği üzerinden yargılandığı günlerde "Ben ne yaptıysam Allah rızası için yaptım" diyen Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamız. Genç Memur-Sen Elazığ il başkanlığımız ve ilçe teşkilatlarımızca gerçekleştirdiğimiz 7 hatimin duasını, tarihe iz düşmüş yol gösterici dava deryasının hakimlerinin ruhlarına hediye ettik” diye ifade etti.

Elazığ Genç Memur-Sen İl ve İlçe teşkilatları tarafından düzenlenen programda Cuma namazı sonrası Mevlana Camisi’nde 7 Hatmin duası yapıldı.

Genç Memur Sen İl Başkanı Muhammed Berdan Ölçücü, Şubat ayının şehadet ve hüzün ayı olduğunu belirtti.

ÖLÇÜCÜ: BU DEĞERLERİMİZİN SÜREGELEN NESİLLERCE DE ÖNEMSENMESİ VE İSTİFADE EDİLMESİDİR

Genç Memur Sen İl Başkanı Muhammed Berdan Ölçücü “Bugün burada toplanmamızın ayrıca bir nedeni genç kuşaklara gerek ilim gerek bilim gerek Müslümanca yaşamın örnekleri olan bu değerlerimizin süregelen nesillerce de önemsenmesi ve istifade edilmesidir. Günümüzde yaşadığımız olaylar az önce ifade ettiğimiz dava önderlerimizin asırlar önceki beyan ve telinlerin de ne denli yol gösterici olduğu açıkça anlaşılmaktadır. Ömürlerinin tamamını davasına, İslam’a adamış, Kurana vakfetmiş, zulümlere baskılara boyun eğmemiş bütün yüce şahsiyetlere bin selam olsun. Bu vesile ile yine şubat ayında kaybettiğimiz ilimiz Kanaat önderlerinden Hafiz Abdullah Nazırlı hocamızı da Hayırla yad ediyor Rahmetle anıyoruz” diye kaydetti.