Ülkü Ocakları İl Başkanlığı 3 Mayıs Türkçülük Günü'nü Kutladı Ülkü Ocakları İl Başkanlığı 3 Mayıs Türkçülük Günü'nü Kutladı

Kabine Toplantısı için tüm dikkatler 3 Temmuz Pazartesi gününe çevrildi. Gündemi yakından takip eden milyonlarca vatandaş memur maaş zammı konusunun sonuçlanması için Kabine açıklamalarına yoğunlaştı.

Cumhurbaşkanlığı takviminde Kabine Toplantısı tarihine dair herhangi bir bilgi yer almıyor. Kabine Toplantısı son olarak 14 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilmişti. Kabine toplantısının, normal şartlarda 24 Haziran haftasında yapılması öngörülüyordu fakat 28 Haziran'ın bayram olması ve bütün haftanın tatil ilan edilmesi nedeniyle yeni toplantının temmuz ayının ilk haftalarından gerçekleştirileceği tahmin ediliyor.

Yeni Kabine'nin üçüncü toplantısında ekonomik gelişmelerin yanı sıra, deprem bölgesi konutları ve emekli ve memur zammının değerlendirilmesi bekleniyor. Ancak henüz resmi bir açıklama gelmedi.

14 Haziran'da gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan değerlendirmelerde bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret görüşmelerinin yapıcı olduğunu belirterek, "İnşallah tüm tarafların içine sinecek hayırlı bir neticeye ulaşacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayı engelli ve engelli yakını aylığı ile yaşlı aylığı ödemesini erkene alındığını duyurmuştu.