"11. Uluslararası Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali" gala gecesi ile sona erdi.

Elazığ Kültür ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen festivalin kapanış galasına Elazığ Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Masar Ayaz, Kamu Kurum Temsilcileri ve sanatçılar katıldı.

 “ÇOK GÜZEL BİR HAVAYLA FESTİVALİMİZİ YOLCULUYORUZ

Çaydaçıra Film Festivali Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kara, “Çok bereketli olmuş bir festival. Güzel bir yağmur festivalimiz başladı ama bugün çok güzel bir havayla festivalimizi yolculuyoruz. Bu güzel havanın başlangıcı umarım öncelikle çevremizde yaşanan kötülüklerden uzakta kalmasını diliyorum. Festival hazırlıklarını yaparken Filistin’de ve civarında yapılan bombalı eylemi de hem Elazığ adına hem Türkiye adına kınıyorum. Çünkü barışın olduğu bir toplumda artık yaşamak istiyoruz ve insanlar ölmesin istiyoruz. Bunu yaparken de Çaydaçıranın ışığı da umarım ruhlarına güzellik katar. Ölümsüz bir dünya, barış içerisinde bir dünya diliyorum” ifadelerini kullandı.

“ŞEHRİMİZİ GERÇEKTEN BİR ÇIRA GİBİ TANITMAKTADIR”

Belediye Başkan Yardımcısı Masar Ayas, “Elazığ ve Harput’un kadim tarihi şehir olması yanında bir kültür, edebiyat ve sanat şehri olması da ilimizde bugün yine bir sanatsal etkinliği de gururla tamamladık. Şehrin uzun soluklu “Hazar Şiir Akşamlarına” icabetten bu yıl 11.sini düzenlemiş olduğumuz “Çaydaçıra Film Festivali” adından da görüldüğü gibi şehrimizi gerçekten bir çıra gibi tanıtmaktadır. Sinema tüm dünyayı etkisi altına alan, büyük toplumsal yönlendirme ve ikna aracı haline geldi. Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de ilgi odağı olan sinema sektörü her alanda ortaya koyduğu getirisiyle gücüne güç katmaya devam ediyor. Sinema görsel bir sanat dalı olduğu kadar kamuoyu oluşturmak, kamuoyunu yönlendirmek ve kendi yuvarlağını meşrulaştırmak için çok uygun da bir alandır. Toplum meclislerinin uygulamalarını en rahat yansıttıkları sanat dalıdır sinema” şeklinde konuştu.

“ELAZIĞ’IMIZ AZİZ ve KADİM BİR ŞEHİRDİR”

Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz, “Elazığ’ımız adına artık bir marka olan, bir değer olan “Çaydaçıra Film Festivalimizin” bu yıl 11.sini gerçekleştirdik. Burada kapanış programı dolayısıyla toplandık. Sizlerin de bildiği ve soluduğu gibi Elazığ’ımız aziz ve kadim bir şehirdir. Bu minvalde kültürde yeri şehrimizde ayrı bir yer teşkil ediyor. Bununda devamlılığı anlamında benimde bahsettiğim gibi Çaydaçıra Festivalimiz de bir marka değer olarak her yıl üzerine koyarak, kendisini geliştirerek devam ediyor. Bu minvalde ben bunu gerçekleştirme noktasında gaziliği bile göze alan Serdar Kara Beyefendi ve ekibini canı gönülden kutluyorum. İnşallah bu çabalarının gayretlerinin daim olmasını temenni ediyorum. Bu vesile ile de Elazığ’ımıza, şehrimize teşrif eden sanatçılarımıza ben şükranlarımı sunuyorum. Her sene kendilerini bekleyeceğimizin davetini şimdiden sunuyorum kendilerine. İnşallah hayırlara vesile olur” dedi.

Program, festival kapsamında düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ve organizasyona katkı sunanlara plaket takdimiyle sona erdi.

Gecede Haber Müdürlüğünü Furkan Dilaver’in yaptığı, Elazığ’a internet haber anlayışında yeni bir ses ve yeni bir soluk getiren elazigsonhaber.com ve Kanal Fırat’ta plakete layık görüldü. İnternet sitesinin plaketini Furkan Dilaver, Kanal Fırat’ın plaketini ise Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık aldı.